DRUGI DUGOMETRAŽNI FILM MLADOG BH. REDITELJA

'Politika i drugi zločini' Kenana Musića na mini turneji

Kultura12.05.14, 16:36h

U organizaciji SPUS-a film će se prikazati u sarajevskom kinu Bosna u okviru Student Fest-a 2014. Projekciji će prisustvovati studenti sarajevskog univerziteta i gosti festivala. U četvrtak jedan dio ekipe filma putuje u Zenicu gdje će se predstaviti publici nakon premijernog prikazivanja filma u multiplexu Ekran

Kenan MusićDrugi dugometražni film bh. reditelja Kenana Musića “Politika i drugi zločini” od sutra kreće na mini turneju. U organizaciji SPUS-a film će se prikazati u sarajevskom kinu “Bosna” u okviru Student Fest-a 2014. Projekciji će prisustvovati studenti sarajevskog univerziteta i gosti festivala. U četvrtak jedan dio ekipe filma putuje u Zenicu gdje će se predstaviti publici nakon premijernog prikazivanja filma u multiplexu “Ekran”. Nakon zeničke premijere, kreće i redovno igranje filma u ovom kinu narednih sedam dana.

Po povratku iz Zenice, reditelj filma će sa glavnim glumcem i producentom filma prisustvovati i projekcije filma za studente Univerziteta Sarajevo School of Science and Technologies, nakon čega će biti održan i Q&A, na kojem će studenti imati priliku razgovarati sa mladim rediteljom o ideji i poruci filma.

Film će također biti prikazan na festivalima u Danskoj, festivalu Itching Scratching, te u okviru BH FILM-a na SFF-u. U toku su dogovori oko odlaska filma na festivale u Novi Sad – Cinema City Film Festival, u Qatar te u Motovun, ali i za odlazak filma na Tuzla Film Festival.

Film bi se od idućeg mjeseca trebao naći i u još nekoliko bh. kina.

'Politika i drugi zločini' je drugi film mladog bh. reditelja koji govori o američkom novinaru i bh. političaru te o njihovim nesuglasicama koje nastaju za vrijeme JMBG protesta. Film je sniman u septembru prošle godine, a premijerno je prikazan u Sarajevu u aprilu 2014. godine.

(DEPO PORTAL, BLOIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook