FOTO / 'STARCI' ISPRED NARODNOG POZORIŠTA

Pogledajte oldtimere koji su danas izazvali pažnju Sarajlija

Auto & Dom11.05.14, 19:49h

Ispred Narodnog pozorišta Sarajevo upriličena je međunarodna izložba oldtimer automobila i motora. Kako je kazao Nedim Husić, predsjednik Oldtimer kluba Sarajevo, ovo su 12. susreti oldtimera, a održavaju se u okviru projekta „Sarajevo-srce Evrope“

oldtimeri nova

Ispred Narodnog pozorišta Sarajevo upriličena je međunarodna izložba oldtimer automobila i motora. Kako je kazao Nedim Husić, predsjednik Oldtimer kluba Sarajevo, ovo su 12. susreti oldtimera, a održavaju se u okviru projekta „Sarajevo-srce Evrope“, piše bh. novinska agencija Patria.

- Imamo 35 učesnika sa automobilima i desetak motora iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH. Od petka naveče se družimo. Jučer smo napravili krug od Ilidže do Baščaršije, bili smo na Dobrinji, a ispit spretnosti organiziran je u Vilsonovom šetalištu – kaže Husić za NAP.

oldtimeri nova

Podijeljeni su i pehari po kategorijama, a danas građani biraju najljepše vozilo, najstarije i najbolje restaurirani, kao i priznanja gostima.

Na ovoj izložbi sreli smo i Tarika Mutevelića iz Sarajeva koji je sa svojim crvenim Mercedesom prvi put na ovakvoj izložbi.

oldtimeri nova

- Ovaj Mercedes 220 1954. godište je kupljen u Busovači, a restauracija je trajala 10 godina. Završena je krajem prošle godine i koštala je 30.000KM – kazao je Mutevelić za Patriu.

Mutevelić navodi da ovo vozilo vozi jednom ili dva puta godišnje, a u pripremi su još dva koja restaurira. Reporter Patrie donosi dio atmosfere ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.

oldtimeri nova

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook