NAJBOLJI ČOVJEKOV PRIJATELJ

Pas mu donio telefon i spasio mu život: 'Sad bih bio mrtav'

Arhiva02.05.14, 21:33h

Mladen (53) ležao je na podu nakon srčanog udara. Govorio je kujici da mu donese mobitel, ali je nosila igračke. Shvatila je da se ne može dići i donijela mu je telefon

pas mu spasio životUmirovljeni dočasnik HV-a Mladen Mohenski (53) iz Zagreba doživio je srčani udar. Umirao je na podu stana dok mu njegova kujica Doli nije donijela telefon. Nazvao je Hitnu i spasili su ga.

- Da nije moje Dolice, bio bih mrtav. Bez nje ne bih danas sjedio ovdje s vama - govori Mladen prisjećajući se noći koja je umalo završila kobno. 
Bilo je to lani krajem svibnja. U noći, oko pola tri, osjetio je snažnu bol u prsima. 
- Strašno me je boljelo pa sam ustao iz kreveta i krenuo se umiti. No u hodniku sam pao i više nisam mogao ustati. Bolovi su me prikovali za pod. Bio sam potpuno nemoćan. Moja Doli je sve to promatrala, a kad sam pao, uznemirila se i počela trčati oko mene - govori Mladen.

Ne zna koliko je sve trajalo jer se borio da ostane pri svijesti. Kujici je zapovijedio da mu donese telefon, ali ga ona nije razumjela.

- Počela mi je donositi svoje igračke. Ja sam joj ponavljao: ‘Telefon, Doli! Telefon!’. Nakon što je donijela nekoliko igračaka, konačno mi je u zubima donijela i mobitel - kaže Mladen.

Nazvao je Hitnu pomoć i izgubio svijest prije nego što je stigao do bolnice. Oživljavali su ga. Ugradili su mu stent i sad se oporavlja. Prije nije bio srčani bolesnik.

- Živim sam, supruga mi je umrla prije 18 godina - rekao je Mladen, čije je prijateljstvo s Doli sad još dublje.

 

(24sata.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook