IZJAVA SEDMICE/ERIC VON DANIKEN O BOSANSKIM PIRAMIDAMA

Ne razumijem zašto Vlada BiH ne uloži desetine miliona u ovu svjetsku misteriju!!!

Arhiva02.05.14, 20:53h

Jedan od najpoznatijih svjetskih istraživača svjetskih misterija i pisac bestselera koji su prodati u tiražu većem od 60 miliona primjeraka, Švicarac Erich Von Daniken, posjetio je ove sedmice Bosansku dolinu piramida u Visokom i bio fasciniran onim što je vidio

eric von danikenUz svog domaćina, pronalazača piramide Semira Osmanagića, Erich Von Daniken je proveo više od pet sati u obilasku Bosanske piramide Sunca i Podzemnog labirinta Ravne, dok tradicionlano neinformisani bh. novinari manje-više ovu posjetu nisu ni zabilježili.  

Nakon što je obišao sve lokacije kroz koje ga je proveo Semir Osmanagić, Eric Von Daniken je rekao:

“Vrlo, vrlo sam impresioniran ovim otkrićem. Istražujem svjetske misterije već 50 godina i jako dobro znam šta je prirodno, a šta stvoreno vještačkim putem. Tuneli i zidovi su nesumnjivo vještačkog karaktera. Sekcije Bosanske piramide Sunca koje sam posjetio su prekrivene betonskim blokovima. Ne razumijem vladu Bosne i Hercegovine koja ne daje finansijsku podršku ovom projektu i ne uloži nekoliko desetina miliona dolara u ovo otkriće. Čuo sam dosta skeptika na temu bosanskih piramida. Oni iznose različita mišljenja, ali mišljenja u nauci nemaju nikakvu težinu. Potrebni su naučni argumenti. Ovdje su činjenice nepobitne. Tuneli postoje, oblik piramide i pravilna orijentacija prema stranama svijeta postoje. Profesor Osmanagić je pionir u svjetskim razmjerama. Ljudi kao on mijenjaju svjetsku historiju. Protiv njega su licemjeri u nauci i oni koji nemaju znanja. U svojoj karijeri se nisam sreo s misterijom kao što su prahistorijski tuneli ispod bosanskih piramida”, izjavio je Eric Von Daniken za rijetke novinare koji su pratili njegovu posjetu. 

eric von danikenErich von Daniken (Zofingen, Aargau, Švicarska, 14. travnja 1935.), je kontroverzni švicarski pisac. Njegov prvijenac "Sjećanje na budućnost" objavljen 1968. godine postao je svjetska uspješnica. Nakon njega napisao je još 18 naslova koji su prevedeni na 28 jezika i širom svijeta prodani u preko 51 milijuna primjeraka. Tokom zadnjih 20 godina Daniken održava predavanja diljem svijeta a za svoj istraživački rad primio je mnoga međunarodna priznanja.

U svojoj lieteraturi Daniken se bavi tajnama povijesti i to prvenstveno onima arheološke prirode čijim se svakim novim otkrićem, kako veli Däniken, širi krug pitanja u čijem središtu se kao odgovor uvijek nalaze stare kulture čovječanstva. (DEPO PORTAL)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook