PUŠTEN NAKON KRIMINALISTIČKE OBRADE

Devetnaestogodišnjak na Grbavici napao vozača trolejbusa

Arhiva02.05.14, 14:38h

Vozaču je Ijekarska pomoć ukazana u KCU Sarajevo, gdje su mu konstatovane lake tjelesne povrede. O događaju je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu

trolejbus gras nasl

U službene prostorije Druge PU jučer je u 17.00 sati pristupio L. S. iz Sarajeva i prijavio da su ga istog dana oko 15.00 sati na trolejbuskom stajalištu u ulici Zvornička bb, općina Novo Sarajevo, dok se nalazio na radnom mjestu vozača trolejbusa fizički napale nepoznate osobe.

Vozaču je Ijekarska pomoć ukazana u KCU Sarajevo, gdje su mu konstatovane lake tjelesne povrede. O događaju je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Radeći na rasvjetljavanju ovog događaja policijski službenici Druge PU, u službene prostorije pozvali su T. M. rođen 1995. godine iz Sarajeva zbog sumnje daje počinio krivično djelo nasilničkog ponašanja na štetu T. S., a nakon kriminalističke obrade pušten je iz službenih prostorija.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja.

U SARAJEVU TRI OSOBE UHAPŠENE ZBOG KRAĐE AUTO DIJELOVA

Policijski službenici Prve PU Stari grad su 1. maja u 04.45 sati lišili slobode DŽ. E., rođen 1990. godine, G. N. rođen 1992. godine iz Sarajeva i DŽ. DŽ. rođen 1995. godine sa Ilidže, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo krađe auto dijelova sa vozila marke "golf", registracijskih oznaka 854-A-197, koje koristi K. R. iz Sarajeva, dok se nalazilo parkirano u ulici Toka do broja 20., općina Stari Grad Sarajevo.

O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužitelj u Sarajevu, a spomenute osobe su nakon kriminalističke obrade puštene iz službenih prostorija.

DVIJE OSOBE FIZIČKI NAPADNUTE

Prva PU obaviještena je sinoć oko 20.40 sati da su na raskrsnici ulica Alifakovac-Čeljigovići, općina Stari Grad Sarajevo, fizički napadnuti R. S. i Z. N, iz Sarajeva, od njima poznatih M. S., K. N. i još dvije nepoznate osobe.

Tom prilikom teške tjelesne povrede zadobio je Z. N., dok je lake tjelesne povrede zadobio R. S., a ljekarska im je pomoć ukazana u KCU Sarajevo. Ovom prilikom oštećeno je putničko vozilo marke "golf 111", reg. oznaka T31-J-455, vlasništvo R. S.

O događaju je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavile ekipe MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju događaja, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

AUTOMOBILOM UDARIO U KUĆU VLASNIŠTVO PRAVOSLAVNE CRKVE

Na kolovozu ulice Bosanski put do broja 185., općina Ilijaš, sinoć se oko 23.00 sata dogodila saobraćajna nesreća kada je došlo do skretanja van kolovoza putničkog vozila "peugeot", reg. oznaka A61-M-171, nakon čega je udario u kuću vlasništvo Pravoslavne crkve "Hram svetog Ilije".

Vozilom je upravljao K. N., rođen 1992. godine iz Sarajeva, koji je u ovoj saobraćajnoj nesreći zadobio teške tjelesne povrede, kao i putnik u vozilu C. S., rođen 1994. godine, dok je lake tjelesne povrede zadobio putnik K. M., rođen 1996. godine, svi iz Sarajeva.

Spomenutim osobama je Ijekarska pomoć ukazana na KCU Sarajevo. O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su izvršile ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.

URUČENO 138 PREKRŠAJNIH NALOGA


U toku proteklog dana, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 138 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 14 vozača.

Iz saobraćaja su isključena 22 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, četiri vozača zbog vožnje bez položenog vozačkog ispita, osam osoba zbog vožnje prije sticanja prava na upravljanje vozilom, pet vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, dok su tri vozila isključena zbog neregistracije, saopćeno je iz Odsjeka za odnose su javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook