VELIKA OPERACIJA U SLAVJANSKU

Ukrajinci napadaju separatiste: Čuju se snažne detonacije, puca se iz helikoptera

Arhiva02.05.14, 09:56h

Reutersov fotograf javio je kako je u predgrađu Slavjanska helikopter otvorio vatru, a proruski separatisti kažu kako su ukrajinske snage počele 'veliku operaciju' radi ponovnog osvajanja grada

rat u ukrajiniUkrajina je u petak pokrenula veliku operaciju kojom kani vratiti pod svoj nadzor grad Slavjansk, objavili su proruski separatisti iz toga grada na istoku zemlje, prenosi Hina.

Reutersov fotograf javio je kako je u predgrađu Slavjanska helikopter otvorio vatru, a proruski separatisti kažu kako su ukrajinske snage počele "veliku operaciju" radi ponovnog osvajanja grada.

Po njihovim riječima, jedan je helikopter srušen, a pomoćnik ukrajinskoga ministra unutrašnjih poslova Arsen Avakov rekao je za Reuters da ne može komentirati te podatke. "Dok ne bude sve gotovo, nitko ništa neće reći", rekao je taj pomoćnik.

Naoružane skupine koje žele odcjepljenje od Ukrajine i pripojenje Rusiji zauzele su zadnjih dana više zgrada državne uprave u istočnoukrajinskim gradovima, među ostalima i u Slavjansku.

Snažne detonacije čuju se iz sjevernih predgrađa Slavjanska, javljaju pobunjenici koji već dvije sedmice drže taj grad, a prenosi France Presse. U Slavjansku su proruski separatisti protekle sedmice oteli i skupinu OESS-ovih promatrača.

Ukrajinske su snage "zauzele selo Bilbasivku", tvrde pobunjenici.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook