IZJAVA DANA/ A TAKVIH JE MNOGO

Slavlje uz pečenu janjetinu danas sebi mogu priuštiti samo uposleni u državnom sektoru!

Arhiva01.05.14, 14:28h

Dobro je poznata stvar da privilegiju slavljenja praznika rada uz pečenu janjetinu danas sebi mogu priuštiti samo oni koji su uposleni u državnom sektoru, bogati vlastodržci, tajkuni i vladajuća politička oligarhija - navodi se u priopćenju HSS-a Stjepana Radića

janje na ražnjuHrvatska seljačka stranka (HSS) Stjepana Radića uputila je čestitku u povodu 1. svibnja - Međunarodnog praznika rada.

 - Sretan Praznik rada želimo svim obespravljenim radnicima, posebice onima koji svoj gorki kruh zarađuju u privatnom sektoru. Dobro je poznata stvar da privilegiju slavljenja praznika rada uz pečenu janjetinu danas sebi mogu priuštiti samo oni koji su uposleni u državnom sektoru, bogati vlastodržci, tajkuni i vladajuća politička oligarhija - navodi se u priopćenju HSS-a Stjepana Radića.

 Iz ove stranke pozivaju sve uposlene u privatnom sektoru da organiziraju svoje sindikate i da se izbore za svoja prava jer, kako navode, "ono što danas imamo u privatnom sektoru graniči s robovlasničkim društvom, a za takav status nisu krivi vlasnici firmi koji se despotski ponašaju i radnika tretiraju kao potrošni materijal već institucije državne vlasti koje zatvarajući oči pred ovim zlom".

 - Pozivamo i vjerske institucije da skrenu pozornost državnim vlastodršcima ali i privatnim despotima na tešku nepravdu koja se provodi nad radnicima - navodi se u priopćenju.

 (Fena/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook