GUŽVE NA GRANICI

Bosanci i Hercegovci hrle ka moru: Na Doljanima se čeka cijela tri sata!

Arhiva01.05.14, 14:07h

Na graničnom prijelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se i do tri sata. Vozači se savjetuju da koriste alternativne prijelaze - ka Dubrovačkoj regiji preporučuje se korištenje graničnih prijelaza Čepikuće (Ravno-Slano) ili Ivanica (Trebinje-Dubrovnik), a onima koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije, preporučuju se granični prijelazi Bijača, Crveni Grm, Gorica ili Orahovlje

Gužva na DoljanimaPojačana je frekvencija vozila na većini putnih pravaca u BiH. U područjima gdje povremeno pada slabija kiša savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, prilagođenu trenutnim uvjetima na putu.

Skreće se pažnja na učestale odrone kamenja na kolovoz.

Na graničnom prijelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se i do tri sata. Vozači se savjetuju da koriste alternativne prijelaze - ka Dubrovačkoj regiji preporučuje se korištenje graničnih prijelaza Čepikuće (Ravno-Slano) ili Ivanica (Trebinje-Dubrovnik), a onima koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije, preporučuju se granični prijelazi Bijača, Crveni Grm, Gorica ili Orahovlje (zadržavanja od 30 do 40 minuta).

Na GP Bosanska Gradiška na ulazu u BiH čeka se oko 45 minuta. Pojačan je promet vozila i na ostalim graničnim prijelazima, ali se na prelazak granice ne čeka duže od 15 do 30 minuta.

Podsjeća se da je do kraja maja, zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj za teretna vozila na graničnom prijelazu Kamensko. Za vrijeme obustave ova vozila usmjeravaju se na GP Gorica-Vinjani Donji.

Povodom Praznika rada, danas i sutra zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije BiH, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Fena/aa) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook