SUMORAN I HLADAN 1. MAJ

Danas cijeli dan kiša i pljuskovi, a na planinama snijeg

Arhiva01.05.14, 09:16h

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom i pljuskovima, a ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina

zahladjenjeU Bosni i Hercegovini jutros je bilo pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom, a na Bjelašnici je registrovan i slab snijeg.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 0 stepeni, Ivan-sedlo i Kupres 7, Sokolac 8, Doboj, Livno, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 10, Bijeljina, Bugojno, Sanski Most, Zenica i Zvornik 11, Banja Luka, Bihać, Goražde, Prijedor i Trebinje 12, Gradačac i Mostar 13, Stolac i Čapljina 14.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 936 milibara, za 6 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom i pljuskovima, a ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Do kraja i u noći postupan prestanak padavina. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura od 15 do 21 stepen.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme, a tokom dana se očekuje kiša i pljuskovi. Najviša dnevna temperatura oko 16 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Fena/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook