VIDEO/ LIGA ŠAMPIONA

Mourinho kapitulirao: Atletico pregazio Chelsea i izborio finale

Arhiva30.04.14, 23:20h

Jorgandžije su na kraju slavili rezultatom 1:3 i na plasirali se na veliko finale Lige prvaka u Lisabonu

Chelsea - AtleticoEkipa Atletico Madrida večeras je na Stamford Bridgeu sjajnom igrom razbila bunker Chelseaja, a Diego Simeone je potpuno nadmudrio Jose Mourinha.

Jorgandžije su na kraju slavili rezultatom 1:3 i na plasirali se na veliko finale Lige prvaka u Lisabonu.

Igrači Chelseaja su u meč ušli veoma defanzivno dok su gostujući igrači pokušali razviti svoju igru po kojoj su prepoznatljivi tokom čitave sezone. Dobru priliku za Atletico je propustio Turan, dok je sa druge strane Terryx dobro pucao nakon jednog kornera, ali je Courtois sjajno odbranio.

U 36. minuti domaći su došli u vodstvo. Willian se sjajno oslobodio dvojice igrača, dodao do Azpilicuete koji asistira za Torresa koji pogađa za 1:0.

Kada se činilo da će se na odmor otići sa vodstvom domaćih gostujući igrači dolaze do izjednačenja. Grešku domaće odbrane koristi Adrian i pogađa za 1:1.

U nastavku su igrači Atletica riješili pitanje pobjednika i putnika u finale na stadion ''Svjetlosti'' u Lisabonu.

Willian je sjajno šutirao u 60. minuti glavom a lopta se pravo od prečku odbila u ruke sjajnog Belgijanca na golu Atletica.

Tri minuta kasnije Eto'o je u kaznenom prostoru srušio Diega Costu, a sudija Rizzoli je pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator bio je Diego Costa kojem je to bio osmi gol ove sezone u Ligi prvaka.

Konačan rezultat i poraz Chelseaja i Jose Mourinha na Stamford Bridgeu potvrdio je Arda Turan. Adrian je šutirao glavom lopta se odbila od prečku, a Arda Turan je majstorski odbijenu loptu poslao u mrežu za veliko slavlje navijača i igrača Atletico Madrida.

Biće to prvo finale za Atletico Madrid nakon 40 godine, dok je Jose Mourinho izgubio četvrto uzastopnmo finale. Također  finale u Lisabonu će biti prvo koje će igrati dva kluba iz istog grada.
Chelsea-Atletico Madrid 1:3



Stadion: Stamford Bridge, Sudija: Nicola Rizzoli, Strijelci: Tores 36'/Adrian 44', Costa 60', Turan 72'

Chelsea: Schwarzer; Ivanović, Terry, Cahill, Cole (Eto'o); Azpilicueta, Luiz, Ramires; Willian (Schurle), Hazard; Torres (Ba).

Atletico Madrid: Courtois, Miranda, Juanfran, Godin, Filipe, Mario, Tiago, Koke, Arda (Rodriguez), Adrián (Garcia), Diego Costa (Sosa).

(Sportcentar/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook