FIZIČKI OBRAČUN UMALO ZAVRŠIO KOBNO

Mladić isječen flašom, pa zbog neadekvatne ljekarske pomoći zamalo podlegao!

Arhiva30.04.14, 21:38h

Kneževiću je prva pomoć pružena u Domu zdravlja Fojnica, odakle je, zbog ozbiljnosti povreda, prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu

hitna pomoc sarajevo

U tuči koja se dogodila u utorak u 1.50 sati na Trgu Fra Nikice Miličevića u mjestu Gojevići kod Fojnice teško je povrijeđen Luka Knežević (24), kojeg je staklenom flašom isjekao G. B. (40).

Kneževiću je prva pomoć pružena u Domu zdravlja Fojnica, odakle je, zbog ozbiljnosti povreda, prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

''Pacijent je primljen u Centar urgentne medicine u 3.20 sati s povredama u predjelu grudnog koša i abdomena te lijevog uha. On je nakon toga zbrinut na Klinici za uho, grlo i nos. Trenutno je stabilan i nalazi se pod nadzorom ljekara '',  kazala je za Avaz Muamera Šehić, portparol KCUS-a.

Prema informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, slučaj je prijavio oštećeni, koji je izjavio da ga je staklenom flašom povrijedio G. B. Osumnjičeni nije uhapšen, a u MUP-u SBK su nam samo kratko kazali da će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

Inače, redakciji “Avaza” obratilo se nekoliko osoba koje su tvrdile da je Luka Knežević mogao podleći teškim povredama, odnosno da nije dobio adekvatnu medicinsku pomoć.

"U Domu zdravlja su ga samo previli, a dežurna doktorica ga je bez pratnje doktora uputila u Sarajevo. S povrijeđenim su bili samo vozač i medicinski tehničar. To nije uredu, kako po zakonu tako gledajući i ljudsku i moralnu stranu" kazao je jedan građanin ne želeći otkrivati identitet.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook