ŠIMUNIĆ SVE BLIŽE BRAZILU

FIFA odustala od dokazivanja da je 'Za dom spremni' fašistički pozdrav

Arhiva30.04.14, 10:52h

Suđenje u Lausannei počinje 8. maja, a Prtenjača je za hrvatsko-njemački magazin "Fenix" potvrdio kako će sudska odluka biti donesena već 12. maja. Selektor Niko Kovač znat će može li računati na Joea prije predaje konačnog popisa putnika za SP u Brazilu

šimunić novaFIFA je odustala od dokazivanja da je "Za dom - spremni" fašistički pozdrav, otkrio je advokat Davor Prtenjača koji zastupa hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića pred Arbitražnim sportskim sudom (CAS) zbog vikanja spornih riječi nakon utakmice Hrvatske i Islanda na Maksimiru prije pola godine.

Suđenje u Lausannei počinje 8. maja, a Prtenjača je za hrvatsko-njemački magazin "Fenix" potvrdio kako će sudska odluka biti donesena već 12. maja. Selektor Niko Kovač znat će može li računati na Joea prije predaje konačnog popisa putnika za SP u Brazilu.

"To je za nas dobar znak. Ovakvi slučajevi traju 6-8 mjeseci, a kod nas će biti gotovo u samo mjesec dana od podnošenja žalbe", rekao je Prtenjača.

FIFA je odustala od tvrdnje da je "Za dom - spremni" isključivo fašistički pozdrav, ali i dalje tvrdi da je Šimunić na Maksimiru izazivao rasnu mržnju, objasnio je njemački advokat te potvrdio kako su odustali od pozivanja hrvatskih ministara kao svjedoka.

Prtenjača vjeruje da će Šimunić nakon završetka procesa ipak otići na Svjetsko prvenstvo.

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook