B.D. KONSTATOVANE TEŠKE TJELESNE POVREDE

Tri učenika brutalno pretukla vršnjaka ispred Srednje mašinske tehničke škole u Sarajevu

Arhiva29.04.14, 17:50h

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u KCU u Sarajevu, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede, fraktura nosne kosti sa dislokacijom

Srednja mašinska tehnička škola u Sarajevu
Tri nepoznate osobe, učenici, u ponedjeljak oko 11.40 sati nanijeli su teške povrede učeniku B.D. (1995.) iz Sarajeva.

Incident se desio u dvorištu Srednje mašinske tehničke škole, ulica Zmaja od Bosne, općina Centar Sarajevo, a I PU obaviještena je da je došlo do međusobne tuče između učenika te škole.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u KCU u Sarajevu, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede, fraktura nosne kosti sa dislokacijom.

O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

UHAPŠEN A.S. ZBOG TEŠKE KRAĐE

Policijski službenici I PU u ponedjeljak oko15.40 sati uhapsili su A.S. (1988.) nastanjen u Vogošći, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa. O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a A.S. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju kriminalnih aktivnosti te osobe.

UHAPŠEN D.D. NA OSNOVU POTRAGE

Na osnovu potrage, policijski službenici I PU u ponedjeljak oko 18.15 sati uhapsili su D.D. (1981.) rođen u Zvorniku, nastanjen u Tuzli. O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a D.D. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv njega će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

SAOBRAĆAJNA NESREĆA NA ILIDŽI, DVIJE OSOBE POVRIJEĐENE
Na kolovozu raskrsnice ulica Bojnička -Trešnje - Uglješe Uzelca, općina Iliđža, u ponedjeljak oko 12.30 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su teške povrede zadobile dvije osobe. Tom prilikom došlo je do sudara vozila "citroen C4" kojim je upravljao vozač H.A. (1986.) iz Sarajeva i teretnog vozila "renault" kojim je upravljao vozač I.V. (1982.) nastanjen u Kiseljaku, nakon čega je vozilo "renault", udarilo pješakinju H.A. (1986.) rođena u Foči, nastanjena u Sarajevu, koja se nalazila na autobuskom stajalištu. Teške povrede zadobili su vozač H.A. i pješakinja H.A., dok je lakše  povrede zadobio vozač I.V. Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana u KCU u Sarajevu, gdje su na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržani H.A. i H.A., dok je I.V. upućen na kućno liječenje. O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak saobraćajne struke.

KS - U 24 SATA 27 SAOBRAĆAJNIH NESREĆA
Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata zabilježeno je 27 saobraćajnih nesreća, od toga 23 s materijalnom štetom i četiri s nastradalim osobama, kojom prilikom su dvije osobe teže, a četiri lakše povrijeđene. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno šest vozača, devet osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i pet neregistrovanih vozila, saopćeno je iz MUPKS-a.

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook