PROTESTI OBUSTAVLJENI

Radnici PD 'Butmir' postigli dogovor s Vladom FBiH

Arhiva28.04.14, 17:01h

Radnici KJP Poljoprivredno dobro ''Butmir'' koji su protestvovali danas pred zgradom Vlade FBiH u Sarajevu postigli su dogovor s predstavnicima vlade o isplati zaostalih poticaja i okončali protest

vlada fbihRadnici KJP Poljoprivredno dobro "Butmir" koji su protestvovali danas pred zgradom Vlade FBiH u Sarajevu postigli su dogovor s predstavnicima vlade o isplati zaostalih poticaja i okončali protest.

Izvršna direktorica "PD Butmir" Snježana Ljubunčić izjavila je za Agenciju Fena da je Vlada FBiH na današnjoj sjednici usvojila zaključak da će do održavanja naredne sjednice, 7. maja, iznaći mogućnost za isplatu poticaja za prva dva kvartala 2013. u iznosu od 275.000 KM.

Pojasnila je da bi Vlada sredstva koja im duguje trebala isplatiti iz Programa poticaja poljoprivrednoj proizvodnji za 2014. koji bi, bar za određene djelatnosti, trebao biti usvojen u naredna dva dana.

Ljubunčić je dodala da će protesti biti obustavljeni do naredne sjednice Vlade, kao i da će, u slučaju da dogovor ne bude ispoštovan, biti nastavljeni.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook