PROTESTI SVAKI DAN ISPRED ZGRADE VLADE FBIH

Radnici 'PD Butmir' protiv samovolje ministra Jerko Ivanković Lijanović

Arhiva28.04.14, 09:59h

Oko 30 radnika KJP "Poljoprivredno dobro Butmir" okupilo se jutros ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu da bi iskazali nezadovoljstvo zbog neisplaćivanja poticaja sa federalnog nivoa

Jerko LijanovićOko 30 radnika KJP "Poljoprivredno dobro Butmir" okupilo se jutros ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu da bi iskazali nezadovoljstvo zbog neisplaćivanja poticaja sa federalnog nivoa.

Izvršna direktorica "PD Butmir" Snježana Ljubunčić izjavila je da Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva tom preduzeću nije isplatilo poticaje za proizvodnju mlijeka za prva dva kvartala 2013. godine u iznosu  275 hiljada KM, iako su poticaji za ta dva kvartala isplaćeni svim ostalim proizvođačima u FBiH.

Po njenim riječima, ministar Jerko Ivanković Lijanović na taj način vrši pritisak na to preduzeće "u namjeri da njim ovlada".

Ministar privrede Kantona Sarajevo Emir Hrenovica pojavio se na protestu i rekao da onima koji žele da rade to treba omogućiti, a ne sputavati ih.

Radnici "PD Butmir", kako je i ranije najavljeno,  okupljat će se ispred zgrade Vlade FBiH svakog radnog dana od 08.00 do 16.00 sati dok ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi.

(Fena/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook