VIDEO/ ŠOKANTNI STAVOVI VLASNIKA LA CLIPPERSA

Rasistički skandal trese NBA: 'Ne dovodi mi te crnce na utakmice'

Arhiva28.04.14, 08:00h

Poznati trač portal TMZ objavio je audiozapis na kojemu se Sterling svađa sa svojom donedavnom djevojkom V Stiviano zbog fotografije koju je objavila na Instagramu. Riječ je o slici na kojoj je pozirala s košarkaškom legendom Magicom Johnsonom

Donald Sterling i V Stiviano

Nezapamćena bura nastala je u redovima NBA, ali i u široj javnosti, nakon što se pojavila snimka na kojoj je zabilježen rasistički ispad vlasnika LA Clippersa Donalda Sterlinga.

Poznati trač portal TMZ objavio je audiozapis na kojemu se Sterling svađa sa svojom donedavnom djevojkom V Stiviano zbog fotografije koju je objavila na Instagramu. Riječ je o slici na kojoj je pozirala s košarkaškom legendom Magicom Johnsonom.

Prepirka počinje Sterlingovim prigovorom da se Stiviano, koja je potomak crnkinje i Meksikanca, stalno slika s manjinama.

Stiviano: Što ne valja s manjinama? Što ne valja s crncima?

Sterling: To je kao da surađuješ s neprijateljem. Sve je u redu s manjinama, ma manjine su sjajne, a ti si mi neprijatelj.

Stiviano: Zašto?

Sterling: Jer ne razumiješ.

Stiviano: Što ne razumijem?

Sterling: Ma ništa.

Stiviano: Da je rasizam samo laž?

Sterling: Ne, ali postoji kultura. Ljudi imaju određene osjećaje. Hispanci imaju određene osjećaje prema crncima. Crnci imaju određene osjećaje prema ostalim grupama. Tako je bilo oduvijek i tako će uvijek biti.

Prepirka zatim dolazi do teme Instagrama. Stiviano pita Sterlinga smeta li ga što ga stalno neko zivka zbog činjenice da ona na Instagramu objavljuje fotografije s crncima. On odgovara potvrdno.

Sterling: Da, užasno me smeta što želiš objavljivati da se vežeš s crncima. Moraš li to baš raditi?

Stiviano: Pa i ti si povezan s crncima.

Sterling: Ja nisam ti, a ti nisi ja. Ti bi trebala biti bjelkinja ili latino djevojka.

Stiviano: Ja sam miješana, a ti si zaljubljen u mene. Ja sam crnkinja i Meksikanka, svidjelo ti se to ili ne. I tražiš od mene da uklonim nešto što je dio mene i moje krvi samo zato što te strah što će drugi reći jer si tako odgojen? Želiš da mrzim druge crnce?

Sterling: Ne želim da ih mrziš. Želim da ih voliš. U privatnosti. Budi s njima cijeli život, svaki dan.

Stiviano: Ali ne javno?

Sterling: Zašto bi im davala publicitet na Instagramu i zašto bi ih dovodila na moje utakmice?


U nastavku snimke, Sterling najavljuje mogući prekid svojoj sada već bivšoj djevojci i onda opet kreće s pričom o rasama.

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook