FOTO/ MLADE SARAJEVSKE BALERINE U NOVOJ PREDSTAVI

'Mali maslačak' na sceni Centra za kulturu Sarajevo

Arhiva27.04.14, 19:13h

Ova predstava nastala je kao plod neumornog rada mladih sarajevskih balerina pod palicom nastavnice i koreografkinje Brižite Karabašić

mali maslačak flashU utorak, 29. aprila, sa početkom u 19 i 30 sati, na sceni JU Centar za kulturu Sarajevo, u Jelićevoj br. 1, bit će izvedena baletska predstava 'Mali maslačak'.

Ova predstava nastala je kao plod neumornog rada mladih sarajevskih balerina pod palicom nastavnice i koreografkinje Brižite Karabašić.

"Mali maslačak" je bajka o cvijeću koje svake godine, u proljeće, priređuje ples do zore. Na zabavu su pozvani svi stanari livade, osim malog, tužnog maslačka. Jer one je samo običan korov. No, ovoga puta biva drugačije...

Razlog pokretanja ovog projekta jeste da se djeci približi baletska umjetnost. Predstava je namijenjene djeci predškolskog uzrasta od 3 do 5 godina i učenicima osnovnih škola od I do III razreda.

Cilj projekta je razvijanje estetske kulture mladih kroz aktivnosti koje nisu ostvarive u okviru redovnog nastavnog procesa. Očekivani rezultati su približavanje ove umjetnosti, koja je izuzetno cjenjena u svijetu, mladim gledaocima.

Realizaciju projekta organizuje i provodi JU Centar za kulturu „Sarajevo“. Muziku za predstavu je uradio studio ANTIKA, Hamdija Salihbegović i Nedžad Merdžanović, koordinator projekta je Amila Pandžić, grafički dizajn i tehnička realizacija Rešad Hadžibajrić, scenografija i kostimografija Narda Nikšić, a koreografija i režija Brižita Karabašić.

Predstavu izvode učenice trećeg razreda Osnovne muzičke škole "Mladen Pozaić", pod pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo.

A šta vas to očekuje u utorak veče u Jelićevoj br. 1, pogledajte u našoj fotogaleriji...

 

(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook