VIDEO/ RATNI ZAROBLJENICI

Oteti ukrajinski specijalci krvavi i polugoli

Arhiva27.04.14, 16:51h

Zatvorenici su odvedeni na lokaciju nedaleko od grada Slavjanska, gdje je medijima pokazano njihovo naoružanje, dokumentacija i identifikacione kartice

oteti ukrajinci
Narodne oružane jedinice u regionu Donjecka zarobile su tri pripadnika specijalne jedinice "Alfa" Ukrajinske službe bezbjednosti (SSU) koji su došli iz Kijeva, javlja Tanjug.

Prema pojedinim izvještajima, zadatak pripadnika specijalne grupe je bio da otmu jednog od lidera samoodbrambenih snaga Igora Bezlera, čija grupacija kontroliše stanicu lokalne policije u Gorlovki.

Zatvorenici su odvedeni na lokaciju nedaleko od grada Slavjanska, gdje je medijima pokazano njihovo naoružanje, dokumentacija i identifikacione kartice.

Tokom ispitivanja, uhapšeni su priznali da specijalna jedinica, koja se ubacila u grad, ima sedam članova.

Strelkov je istakao da će uhapšeni dobiti status ratnih zarobljenika nakon čega će uslijediti pokušaj razmjene za uhapšene pripadnike profederalnih snaga.

Hapšenje agenata uslijedilo je nakon napada na kontrolni punkt nedaleko od susjednog grada Soledara, gdje je grupa nepoznatih naoružanih osoba iskočila iz helikoptera i na punktu zarobila jednog od pripadnika samoodbrambenih snaga.

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook