VIDEO/ SRUŠILA SE ZGRADA, POVEĆAVA SE BROJ ŽRTAVA

Eksplozija u centru Beča: Mladić preminuo od povreda, 13 osoba povrijeđeno, traže se zatrpani!

Arhiva26.04.14, 19:23h

Glasnogovornica policije Adina Mircioane izjavila je da spasioci pokušavaju da dođu do jedne povrijeđene osobe koja je ostala pod ruševinama

Eksplozija u BečuAustrijska policija je saopćila da je najmanje šest osoba povrijeđeno u eksploziji kada je došlo do obrušavanja jednog dijela zgrade u Beču, javlja Anadolu Agency (AA).

Glasnogovornica policije Adina Mircioane izjavila je da spasioci pokušavaju da dođu do jedne povrijeđene osobe koja je ostala pod ruševinama.

Prema njenim riječima, u nesreći koja se desila u 15. okrugu u Beču pet osoba je lakše povrijeđeno.

Ipak, austrijska policija navodi kako postoji mogućnost da se još nekoliko osoba nalazi pod ruševinama, javila je agencija Anadolija.

Prema novim informacijama agencije Fena, jedan mladić je preminuo od posljedica eksplozije u zgradi u Beču, na kojoj se urušilo nekoliko spratova.

Trinaest osoba je poslije eksplozije, zbog zadobijenih povreda uslijed urušavanja zgrade, smješteno u bolnicu, saopćila je hitna pomoć.

Vatrogasci su, uz pomoć specijalnih kamera i pasa, tragali za zatrpanim ljudima. U ruševinama je, pet sati poslije eksplozije, pronađen 19-godišnji muškarac koji je preminuo u pokušaju spašavanja.

Od snažne eksplozije, koja se dogodila u subotu , urušio se krov i posljednja dva sprata stambene zagrade, starogradnje,  s tri sprata, u čijem prizemlju se nalazi više malih prodavnica, prenosi agencija Tanjug.

Uzrok eksplozije za sada nije poznat.

(Anadolija/Fena/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook