I DALJE BEZ SUNCA

Sutra grmi i sijeva, a do kraja aprila kiša bez prestanka

Arhiva26.04.14, 15:29h

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima, a ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina

grom novaU Bosni i Hercegovini sutra se očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima, a ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina.

U jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima očekuje se, uglavnom nešto manje oblačnosti i bez padavina. Vjetar će biti slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura od 8 do 14 stepeni, a najviša dnevna od 15 do 21 stepen.

U Sarajevu se očekuje pretežno oblačno vrijeme, poslijepodne s kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura oko 9, a najviša dnevna oko 17 stepeni.

U našoj zemlji danas je bilo oblačno s mjestimičnom kišom.

Temperature u 14 sati: Bjelašnica 4 stepena, Trebinje 14, Bihać, Kupres, Livno, Sarajevo i Sokolac 15, Banja Luka, Bugojno i Stolac 16, Mostar, Sanski Most i Zenica 17, Goražde, Gradačac, Srebrenica, Tuzla i Zvornik 18, Doboj i Prijedor 19 i Bijeljina 20 stepeni.

U ponedjeljak, 28. aprila, u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno oblačno i nestabilno s kišom i pljuskovima. Poslijepodne je moguća grmljavina u sjevernim područjima. Vjetar će biti slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu Hercegovine od 10 do 14, a najviša dnevna od 14 do 20 stepeni.

U utorak, 29. aprila, u našoj zemlji se očekuje pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, a ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Jutarnja temperatura od 7 do 13, a najviša dnevna od 14 do 21 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

(Fena/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook