NOVI USPJEH BH. DŽUDISTKINJE

Larisa Cerić osvojila srebro na Evropskom prvenstvu u Montpellieru

Arhiva26.04.14, 18:38h

Cerić je u kategoriji +78 kg u prvom kolu pobijedila Litvanku Santu Pakenyte, a potom i dvostruku evropsku prvakinju Slovenku Luciju Polavder. Obje pobjede najbolja bh. džudistkinja ostvarila je maksimalnim rezultatom - ipponom

Larisa Cerić

Bosanskohercegovačka džudistkinja Larisa Cerić osvojila je srebrenu medalju na Evropskom prvenstvu u Montpellieru.

Cerić je u kategoriji +78 kg u finalu poražena od Francuskinje Emilie Andeol. Meč je protekao u izjednačenoj borbi i završen je bez bodova, a Francuskinja je do titule prvakinje Evrope došla zahvaljujući javnoj opomeni bh. džudistkinji.

Uprkos porazu u finalu, Cerić je ostvarila izvanredan rezultat. Naslovu svjetske juniorske prvakinje iz 2009. i evropske prvakinje do 23 godine iz 2012. te bronze na Mediteranskim igrama u Mersinu danas je dodala i srebro s Evropskog prvenstva.

Bh. džudistkinja se plasirala u finale Evropskog prvenstva u Montpellieru nakon što je u polufinalu u kategoriji +78 kg pobijedila Njemicu Jasmin Kuelbs.

Prethodno je Cerić u kategoriji +78 kg u prvom kolu pobijedila Litvanku Santu Pakenyte, a potom i dvostruku evropsku prvakinju Slovenku Luciju Polavder. Obje pobjede najbolja bh. džudistkinja ostvarila je maksimalnim rezultatom - ipponom.

Druga bh. džudistkinja koja je nastupila danas, Sabina Haračić eliminrana je na startu takmičenja. U kategoriji do 78 kg poražena je od Ruskinje Anastasije Dmitrijeve.

(Fena/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook