JOŠ JEDNA CRNA NOĆ U SARAJEVU

Pucalo se, kralo i otimalo, a na Ilidži palilo...

Arhiva26.04.14, 13:06h

U petak u 01.20 sati policijskim službenicima Četvrte policijske uprave obratio se Dž. P. iz Sarajeva i prijavio da je tog dana oko jedan sat, nepoznata osoba zapalila kamp-prikolicu u ulici Spomenik bb, općina Ilidža, u kojoj su boravili on i njegova supruga P. M.

Sarajevo noćuZAPALJENA KAMP-PRIKOLICA NA ILIDŽI

U petak u 01.20 sati policijskim službenicima Četvrte policijske uprave obratio se Dž. P. iz Sarajeva i prijavio da je tog dana oko jedan sat, nepoznata osoba zapalila kamp-prikolicu u ulici Spomenik bb, općina Ilidža, u kojoj su boravili on i njegova supruga P. M.

Požar su ugasili korisnici kamp-prikolice, a o tom događaju obaviješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Uviđaj je izvršila uviđajna ekipa MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo sudskog vještaka PPZ-a i konstatovala da je uzrok požara upotreba zapaljive tečnosti i otvorenog plamena od nepoznate osobe. Policijski službenici rade na rješavanju navedenog krivičnog dijela i identifikaciji i pronalasku izvršioca.

PROVALA U MARKET "OZ"

Policijski službenici Druge PU u petak u 01.30 sati uhapsili su K.D. (1984.) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo teška krađa u pokušaju, u market "OZ",  u ulici Paromlionska broj 53, općina Novo Sarajevo. K.D. je nakon izvršene kriminalističke obrade pušten iz službenih prostorija.

R.A. UHAPŠEN ZBOG KRAĐE U UGOSTITELJSKOM OBJEKTU "NEW YORK"

U petak u 04.30 sati policijski službenici Treće PU uhapsili su R. A. (1986.) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa u pokušaju, u ugostiteljski objekt "New York", u ulici Hasana Sućeske do broja 2, općina Novi Grad Sarajevo. Uhapšeni je nakon izvršene kriminalističke obrade pušten iz službenih prostorija.

A.E. UPOTREBOM VATRENOG ORUŽJA OŠTETIO "MAZDU"

Policijski službenici Treće PU u petak u 13.30 uhapsili su A. E. (1991.) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je istog dana oko 00.35 sati, ispred ugostiteljskog objekta "Moneta", Rajlovačka cesta bb, općina Novi Grad Sarajevo, upotrebom vatrenog oružja, počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti, a od djelovanja vatrenog oružja oštećeno je vozilo "mazda 6". reg. oznaka A26-J-187, u vlasništvu K.S. iz Sarajeva. Imenovani je nakon izvršene kriminalističke obrade predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.

UZ PRIJETNJU PIŠTOLJEM OTUĐEN NOVAC IZ KONZUMA

U prodavnici "Konzum" d.o.o. Sarajevo u petak u 18.30 sati u ulici Trg ZAVNOBiH-a broj 26, općina Novi Grad Sarajevo, nepoznata osoba uz prijetnju pištoljem  izvršila  je  krivično djelo razbojništvo nad radnicom i otuđila novac. Policijski službenici rade na rješavanju  tog krivičnog dijela i identifikaciji i pronalasku izvršioca.

ZBOG  LAKŠIH PREKRŠAJA  UPOZORENO 26 VOZAČA

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo  prilikom redovne  kontrole saobraćaja uručili su 385 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 26 vozača. Iz. saobraćaja je isključeno devet vozača zbog upravljanja vozilom pod djejstvom alkohola, šest osoba prije sticanja prava na upravljanje vozilom, a tri neregistrovana vozila su isključena iz saobraćaja, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo, Odsjek za odnose s javnošću.

(Fena/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook