DRAMA NA ISTOKU UKRAJINE

Proruski separatisti uhvatili 13 promatrača OSCE-a i tvrde: Ne damo ih, oni su NATO špijuni!

Arhiva26.04.14, 11:16h

Naoružani separatisti u istočnom ukrajinskom gradu Slavjansku oteli su u petak autobus s međunarodnim promatračima OSCE-a. Otmičari drže grupu od sedam predstavnika OSCE-a i pet pripadnika ukrajinskih oružanih snaga u zgradi Agencije za državnu sigurnost (SBU) u Slavjansku

Krematorsk - proruski UkrajinciProruski separatisti na istoku Ukrajine optužili su u subotu otete promatrače Organizacije za evropsku sigurnost i suradnju (OSCE) da su "špijuni NATO-a" i izjavili su da će biti oslobođeni samo u razmjeni zarobljenika.

- Jučer smo uhvatili špijune NATO-a - rekao je Denis Pušilin, samoproglašeni čelnik nezavisne republike Donjecka.

- Oni neće biti pušteni na slobodu. Bit će razmijenjeni za naše zarobljenike - kazao je ispred sjedišta službe sigurnosti (SBU) u Slavjansku, uporištu pobunjenika na istoku Ukrajine.

Naoružani separatisti u istočnom ukrajinskom gradu Slavjansku oteli su u petak autobus s međunarodnim promatračima OSCE-a. Otmičari drže grupu od sedam predstavnika OSCE-a i pet pripadnika ukrajinskih oružanih snaga u zgradi Agencije za državnu sigurnost (SBU) u Slavjansku, koji je pod okupacijom proruskih separatista, saopćeno je u petak poslijepodne ukrajinsko ministarstvo unutarnjih poslova.

Međutim, kasnije u petak se oglasila njemačka ministrica odbrane Ursula von der Leyen koja je izjavila da su proruski separatisti uhapsili i zadržali trinaest promatrača OSCE-a.

- Još ne znamo pojedinosti, ali se čini da je uhapšeno 13 inspektora OSCE-a, među kojima je četvero Nijemaca - rekla je u audioporuci ministrica, koja boravi u posjetu Africi i Libanonu,  prenijelo je njeno ministarstvo, prenosi Index.hr.

(Fena/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook