NEMIRNA NOĆ U GLAVNOM GRADU BIH

U centru Sarajeva ranjen Crnogorac, muškarac izrešetao vozilo u kojem je bio K.S.

Arhiva25.04.14, 12:32h

Dok se kretao ulicom Patriotske lige, općina Centar Sarajevo, u četvrtak oko 23.30 sati, dvije nepoznate osobe su na B.Z. iz Podgorice (Crna Gora) ispalile više hitaca iz vatrenog oruža

policija ks novaU ulici Rajlovačka cesta, općina Novi Grad Sarajevo, na K.S. iz Sarajeva koji je bio u putničkom vozilu marke „mazda 6”, osoba D.S. je iz vatrenog oružja ispalio više hitaca u njegovom pravcu.

Prema izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevu, događaj se desio u petak u 00.35 sati. Nije bilo povrijeđenih osoba, ali je došlo do oštećenja na navedenom putničkom vozilu.

PUCNJAVA U CENTRU

Dok se kretao ulicom Patriotske lige, općina Centar Sarajevo, u četvrtak oko 23.30 sati, dvije nepoznate osobe su na B.Z. iz Podgorice (Crna Gora) ispalile više hitaca iz vatrenog oruža.

B.Z. je tom prilikom zadobio lakše povrede u predjelu desne natkoljenice, konstatovane od strane ljekara u KUM KCU u Sarajevu.

RAZBOJNIŠTVO NAD RADNICOM SPORTSKE KLADIONICE „PREMIER“

U ulici Bardakčije, općina Centar Sarajevo, u četvrtak oko 20.50 sati N.N. osoba je izvršila razbojništvo nad radnicom u sportskoj kladionici “Premier”.

Tom prilikom maskirana N.N. osoba je uz prijetnju pištoljem, otuđila određenu sumu novca, a potom pobjegla.

IZVJEŠTAJ O PROTESTIMA

Ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine u četvrtak u 11.50 sati okupilo se pet građana koji su se razišli u 17.00 sati.

SAOBRAĆAJ: U PROTEKLA 24 SATA 27 SAOBRAĆAJNIH NEZGODA

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se 27 saobraćajnih nezgoda, od toga 25 sa materijalnom štetom i dvije sa nastradalim osobama, kojom prilikom su dvije osobe lakše povrijeđene.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno osam vozača, pet osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, dva vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i pet neregistrovanih vozila, saopćeno je iz MUP KS-a.

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook