INCIDENT U ZRAKOPLOVU 'VIRGIN'

Putnik pokušao oteti avion pa uhapšen

Arhiva25.04.14, 09:53h

Lokalna indonežanska TV stanica je javila da je avion pod prijetnjom otmičara prinudno sletio u Bali, a zatim je izvještaj dopunjen saznanjima da je cijeli incident okarakterisan kao otmica jer je jedan putnik želio da uđe u kokpit i tako preuzme kontrolu nad letjelicom, koja je prinudno sletjela

otet australijski avionNakon što su svjetske agencije prenijele vijest da je otet australijski putnički avion koji je letio iz Brizbejna, ispostavilo se da je incident napravio putnik.

Lokalna indonežanska TV stanica je javila da je avion pod prijetnjom otmičara prinudno sletio u Bali, a zatim je izvještaj dopunjen saznanjima da je cijeli incident okarakterisan kao otmica jer je jedan putnik želio da uđe u kokpit i tako preuzme kontrolu nad letjelicom, koja je prinudno sletjela.

Australijska aviokompanija čija je letjelica navodno oteta, Virgin, saopštila je da uopte nije riječ o otmici već o pijanom putniku koji je navaljivao da uđe kod pilota.

Reuters je prenio da je taj putnik već uhapšen.

BBC prenosi da su se indonežanske snage bezbjednosti ukrcale u avion na aerodromu u Baliju i savladale navodnog otmičara.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook