SIN SEFERA HALILOVIĆA ZAVRŠIO RATNU TRILOGIJU

Promovisan 'Atentat' Semira Halilovića: Knjiga o najozbiljnijem političkom ubistvu u BiH, izvršiocima i zataškavanju

Arhiva21.04.14, 21:15h

Kad se radi o osjećajima, on je maksimalno angažiran s velikom dozom topline i privrženosti, ali kad se radi o analizi činjenica tu dolazi do izražaja zrelost njegovog postupka, kazao je Muhamed Filipović

Semir HalilovićKnjiga "Atentat", autora Semira Halilovića, predstavljena je večeras u Domu mladih u Sarajevu.

Autor, sin prvog komandanta Armije RBiH Sefera Halilovića,  knjigu je okarakterizirao kao dokumentarni roman koji ima istinske figure i prati priču koja se događala, sa stvarnim likovima.

- Mene je, naročito ljubav prema rahmetli majci, nedostatak njenog lika tjerala da tražim istinu - kazao je Semir Halilović.

Promotor akademik Muhamed Filipović istaknuo je odanost autora najbližim članovima porodice, ali i zrelost kojom pristupa poslu.

- Ova knjiga je primjer odanosti istini i odanosti porodici, solidarnosti među članovima familije i ljudima uopće što su unutarnje vrijednosti koje su održale naš narod. To mora biti zapaženo, to se kod Semira vidi sa svake stranice ove knjige. Kad se radi o osjećajima, on je maksimalno angažiran s velikom dozom topline i privrženosti, ali kad se radi o analizi činjenica tu dolazi do izražaja zrelost njegovog postupka - kazao je Filipović.

U najavi za promocije knjige navedeno je da je "Atentat" "knjiga o najozbiljnijem političkom ubistvu u Bosni i Hercegovini, povodima i uzrocima, izvršiocima i zataškavanju ubistva".

Semir Halilović pisanjem se bavi od 2003. godine. Prvu knjigu "Državna tajna" objavio je 2005., drugu knjigu "Državna tajna 2" 2007., a knjigom "Atentat" završava svoju ratnu trilogiju.

Moderator večerašnje promocije bio je novinar Zvonko Marić.

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook