VIDEO/ ŠTA KOCKA URADI OD ČOVJEKA

Nevjerovatna ispovijest: Sjećate li se Benjamina Spahića, poštara koji je prokockao penzije Sarajlija?!

Arhiva21.04.14, 14:02h

Jedna od najpoznatijih kockarskih priča na ovim prostorima zabilježena je prije nekoliko godina kada se u žiži bh. javnosti našao Benjamin Spahić, poštar koji je prokockao nekoliko hiljada sarajevskih penzija. Tada je ekskluzivno za DEPO TV otvorio dušu i ispričao kako je tuđi novac bacio u nepovrat

poštar Benjamin SpahićIspovijest 35-godošnjig Damira iz Sarajeva, kockara kome je kocka uništila život, proteklog vikenda bila je jedna od najčitanijih medijskih priča.

- Ostao sam bez supruge, djeteta, podrške roditelja, posla i što je najgore, izgubio sam sebe - ispričao je Damir u razgovoru za Agenciju FENA, otvarajući priču o tome kako je izgledala svakodnevnica patološkog kockara. 

No njegova ispovijest samo je jedna u nizu tragičnih sudbina onih koji se ne uspiju otrgnuti ovom poroku, a jedna od najpoznatijih takvih priča na ovim prostorima zabilježena je prije nekoliko godina kada se u žiži bh. javnosti našao Benjamin Spahić, poštar koji je prokockao nekoliko hiljada sarajevskih penzija.

Neposredno nakon ovog događaja, u januaru 2010. godine, najtraženiji bh. poštar otvorio je dušu ekskluzivno za DEPO TV i u razgovoru za naš portal ispričao kako se sve desilo, šta ga je nagnalo da penzije stavi na kocku te kako je pao na kladionici, a tuđi novac bacio u nepovrat.

Prema vlastitom priznajnu, tada je bio u dugovima i samo je razmišljao kako se u što kraćem roku dovesti na 'pozitivnu nulu', pa je tako i došao na ideju da dio dugova, koji su zbog raznih kredita iznosili oko 75.000 KM, otplati kroz kocku... I onda se sa iznosom od blizu 44.000 KM, namijenjenih za podjelu penzija u sarajevskoj općini Vogošća, uputio u kladionicu, i desilo se sljedeće...

Prisjetite se ove nevjerovatne kockarske priče...   

Inače, priča o Benjaminu Spahiću ima tragičan nastavak. Nakon ovog događaja, Benjaminu je suđeno zbog pronevjera novca i falsifikovanja čekova, majka mu je nedugo iza toga izvršila samoubistvo, a otac je godinu dana kasnije, u komšijskoj svađi, ranio svog prvog susjeda, a zatim ubio sebe. 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/Razgovarala: G. Lončarević, Snimatelj: A. Beganović, Montažer: M. Šrepfler)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook