VLADA RS DONIJELA ODLUKU PRIVREMENOG KARAKTERA

Cvijanović: Provjeravaćemo tačnost i istinitost podataka prilikom prijave prebivališta na teritoriji Srpske

Arhiva17.04.14, 15:44h

Odluka ima privremeni karakter, a usvojena je, navela je Cvijanović, jer se ne može čekati kako bi se vidjela sudbina zakona o prebivalištu, bilo da je riječ u RS ili na nivou BiH

Željka Cvijanović novaPremijerka RS-a Željka Cvijanović izjavila je danas da je entitetska vlada donijela odluku o vršenju provjere tačnosti i istinitosti podataka prilikom prijave prebivališta na teritoriji RS-a.

Odluka ima privremeni karakter, a usvojena je, navela je Cvijanović, jer se ne može čekati kako bi se vidjela sudbina zakona o prebivalištu, bilo da je riječ u RS ili na nivou BiH.

- Stoga smo odlučili da zauzmemo praktičan pristup po ovom pitanju - ustvrdila je ona.

Cvijanović je u izjavi novinarima u Banjoj Luci dodala da se donošenjem te odluke prvenstveno vodilo računa o sigurnosnom aspektu, koji, između ostalog, definiše da je onaj ko prijavljuje prebivalište dužan da dostavi jedan od pobrojanih dokaza u ovoj odluci, a koji su pobrojani i u zakonu o prebivalištu, što je, tvrdi, u skladu su evropskom praksom.

Odluka Vlade RS-a, a koja postoji u Brčko Distriktu, važit će, kazala je, dok se ne donese zakon koji će regulisati tu oblast na detaljan i adekvatan način.

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook