HLADNOKRVNO UBISTVO ZGROZILO SRBIJU

Ocu pucao u glavu jer ga je probudio u 10:40!

Arhiva15.04.14, 16:34h

Goran Stepanović (44) uhapšen zbog sumnje da je u nedjelju prije podne u kupatilu kuće hicem iz revolvera usmrtio Slobodana Stepanovića (69), tušem mu oprao krv s lica, pa tijelo ubacio u kadu i prekrio čaršafom

goran stepanovic

Goran Stepanović (44) uhapšen je zbog sumnje da je u nedjelju prije podne hicem iz revolvera ubio oca Slobodana (69) u kupatilu njihove porodične kuće u selu Donje Jarušice kod Rače. On je nakon zločina pozvao policiju i prijavio se, a policajce je sačekao sjedeći na terasi ispred kuće. Potom je inspektore odveo do mjesta gde je izvršio zločin.

- Rekao je da ga je otac digao iz kreveta oko 10.40 i prekorio ga što dugo spava. Goran je potom uzeo revolver, za koji je imao dozvolu, otišao u kupatilo, gdje mu je bio otac, i pucao mu u glavu. Zapanjilo nas je kad nam je rekao da je tušem oprao ocu krv s lica, tijelo ubacio u kadu i prekrio čaršafom. Potom je upalio svijeću i pozvao nas - kaže izvor iz policije.

Goran i Slobodan su živjeli sami u kući. Goranova majka Slavka umrla je 18. januara prošle godine, a on se nedavno razveo od supruge, s kojom ima dvije kćerke i sina. Sin, najmlađe dijete, srčani je bolesnik.

- Potjerali su ih maleri sa svih strana. Goranov sin imao je tri operacije na srcu. Goran je bio mnogo posvećen djeci. Poslije razvoda Centar za socijalni rad ih je njemu i dodijelio. U vrijeme ubistva djeca su bila kod majke. Poslije ovog zločina mališani će vjerovatno živjeti s majkom - kaže rođaka Stepanovića.

Mještani sela kod Rače u šoku su i kažu da ništa nije nagovještavalo tragediju.

- Goran nije bio u lošim odnosima s ocem, bar niko od nas nije čuo za to. Znam da mu je Slobodan bio privržen, sve bi za njega uradio. Ali desi se, vrag će ga znati zbog čega. Otkad sam saznao šta se desilo, oka nisam sklopio - priča komšija Zoran Blagojević.

(Kurir-info.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook