PROMJENE U SARAJEVSKOJ SDA

Konaković dao ostavku na mjesto šefa izbornog štaba!

Arhiva15.04.14, 16:10h

Elmedin Konaković, šef kluba SDA u Skupštini Kantona Sarajevo dao je prije desetak dana ostavku na mjesto šefa izbornog štaba Kantonalnog odbora SDA, saznaje bh. novinska agencija Patria (NAP)

ELMEDIN KONAKOVIĆElmedin Konaković, šef kluba SDA u Skupštini Kantona Sarajevo dao je prije desetak dana ostavku na mjesto šefa izbornog štaba Kantonalnog odbora SDA, saznaje bh. novinska agencija Patria (NAP).

Ovu informaciju za Patriu potvrdio je i sam Konaković. On je objasnio da je ostavku podnio, jer, kako kaže, fizički nije mogao stići obavljati poslove u Skupštini KS i poslove na mjestu šefa izbornog štaba KO SDA.

- Nemoguće je da u dinamici rada koju imam u Skupštini pratim i ovu drugu funckiju u kojoj svakodnevno neko mora obavljati posao od jutra do večeri, praviti planove i analize – rekao je Konaković za NAP.

On napominje da njegova ostavka “nema veze sa drugačijim pogledima na djelovanje Vlade KS“, za koju smatra da ne može riješiti probleme u kojima se Kanton nalazi.

Istovremeno, šef Kantonalnog odbora SDA Denis Zvizdić, prije dva dana je izjavio da nema raskola u tom ogranku stranke. Za novog šefa izbornog štaba KO SDA, umjesto Konakovića, izabran je Elvir Resić iz Općinskog odbora SDA Novi Grad.

(Nap.ba, DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook