PRORADIO TRAMVAJSKI SAOBRAĆAJ U SARAJEVU

Sudari kod Pošte i BBI-a, jedna osoba povrijeđena

Arhiva15.04.14, 09:54h

Tramvajski saobraćaj u glavnom gradu BiH jutros nije radio na relaciji Skenderija - Baščaršija, zbog dvije saobraćajne nesreće koje su se desile oko 8:10, jedna na tramvajskom stajalištu kod Pošte a druga preko puta BBI centrta, javlja bh. novinska agencija Patria

tramvaj - zastoj

Tramvajski saobraćaj u glavnom gradu BiH jutros sat vremena nije radio na relaciji Skenderija -  Baščaršija, zbog dvije saobraćajne nesreće koje su se desile oko 8:10, jedna na tramvajskom stajalištu kod Pošte a druga preko puta BBI centrta, javlja bh. novinska agencija Patria.

Iako su nam iz GRAS-a prvobitno kazali da se radi od sudara dva tramvaja, u pitanju su ipak sudari putničkih vozila.

Tramvajski saobraćaj na toj relaciji je proradio u 09.10 sati, kazali su Feni iz Operativnog centra MUP-a KS.

Jedna osoba povrijeđena je u saobraćajnoj nesreći na glavnoj sarajevskoj saobraćajnici u ulici Obala Kulina bana.

- Nesreća se desila na tramvajskim šinama, gdje su sudarila dva vozila. Povrijeđen je jedan vozač i upućen na Kliniku urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu - potvrđeno je Agenciji Fena iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

- Pacijent N. Š. (1976.) primljen je na KUM u 8.45 sati. Imao je trzaj vrata. Nakon dijagnostike je upućen na Kliniku za ortopediju i traumatologiju zbog detaljnijih pretraga i utvrđivanja stepena povreda - kazala je Agenciji Fena glasnogovornica KCUS-a Muamera Šehić.

(DEPO PORTAL/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook