FOTO/ ANGELA MERKEL KAKVU NE POZNAJETE

Najmoćnija žena Evrope prerušila se u turisticu

Arhiva14.04.14, 15:20h

Merkelova je, kako italijanski mediji javljaju, a njemački prenose, juče oko dva sata razgledala ruine Pompeja i, pri tom, lično platila ulaznice za sebe i svoje obezbjeđenje

Angela Merkel na odmoruNjemačka kancelarka Angela Merkel je, poslije posjete Grčkoj ovog vikenda, otputovala sa mužem na Uskršnji odmor, a štampa piše da ona nije žena koja eksperimentiše i da se i ove, kao i prethodnih godina, odlučila da odmor provede u južnoj Italiji i na ostrvu Iskija, prenosi Tanjug.

Na početku odmora kancelarka je posjetila Pompeje, odakle su stigle i fotografije Merkel, obučene u braon sako i bež pantalone, kako zajedno sa mužem razgleda ostatke starog grada.

Merkel je, kako italijanski mediji javljaju, a njemački prenose, juče oko dva sata razgledala ruine Pompeja i, pri tom, lično platila ulaznice za sebe i svoje obezbjeđenje.

Da Merkel ne prihvata nikakve bonuse i luksuz i da insistira na plaćanju iz svog džepa, potvrdio je jednom prilikom i Rajhold Mesner, planinarska legenda Južnog Tirola, gdje Merkel često provodi svoje odmore, koji je ispričao da to uključuje i espreso - koji ona plaća.

Merkel će sada, kako prenose njemački mediji, na ostrvu Iskiji u mjestašcetu Sant Angelo provesti nekoliko dana, a njena ljubav prema Iskiji, izazvala je "ljubomoru" u drugim italijanskim turističkim mjestima, tako da je sada italijanski kuhari žele da privuku da dođe u mali obalski grad Sorento, gdje će za nju spremiti posebnu "Fedelini - pastu" - što je jedna vrsta špageta sa sardelama, orasima i limunom.

"Ukažite nam čast i dođite bar na jedan dan kod nas", pozvali su Merkel u Sorento, prenose njemački mediji, navodeći da nije poznato koliko dugo će ostati na odmoru i iznoseći nadu da se ovaj odmor neće bolno završiti, kao njen zimski u Švajcarskoj, odakle se vratila sa povedom karlice.

Kada je riječ o Merkel, ona na Iskiji važi za gosta s najmanje želja.

"Od svih naših gostiju, ona je s najmanje želja. Ona voli, prije svega, italijansku kuhinju", rekao je jednom o Merkel direktor hotela na Iskiji Espedito Morieli, koji je ugostio mnoge svjetski poznate goste.
 
"To je super, ona je totalno normalna, potpuno jednostavna, zahvalna za sve što mi učinimo. Voli sve što njemački gosti obožavaju, tako je čovječna - i nemam za sve to riječi - nevjerovatno", opisao je Morieli Angelu Merkel.

Angela Merkel na odmoru
 
I dok drugi gosti, recimo, žele specijalno svijeće u svojim sobama ili posebni sok od pomorandže, dotle je Merkel, kaže Morieri, gost s najmanje želja.

Merkel je proljetos dobro "profitirala" od svog uskršnjeg odmora, provedenog, takođe, na Iskiji, kada su je "paparaci" uslikali, kranje prirodno i opušteno u šetnji s mužem, njegovim sinom iz prvog braka i njegovom djecom.

"Paparaci-fogotrafije" Merkel sa njenog porodičnog odmora su tada bile "čisto zlato" u izbornoj borbi", tvrdio je ekspert za medije i medijski savjetnik Mihael Špreng televiziji ZDF, naglasivši da one signalizuju da se najjača žena svijeta na odmoru ponaša kao i svaka druga.

 (DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook