SCHUMACHER NAPREDUJE, ALI JOŠ JE RANO ZA PROGNOZE

'Biti svjestan i budan nije isto'

Arhiva14.04.14, 10:38h

Michael Schumacher na kratke trenutke pokazuje svijest i male znakove napretka, potvrdila je Sabine Kehm, glasnogovornica F1 legende. Schumacher je i dalje u fazi buđenja iz inducirane kome nakon što je krajem prosinca pao na skijanju u francuskom Maribellu

michael schumacher novaMichael Schumacher na kratke trenutke pokazuje svijest i male znakove napretka, potvrdila je Sabine Kehm, glasnogovornica F1 legende. Schumacher je i dalje u fazi buđenja iz inducirane kome nakon što je krajem prosinca pao na skijanju u francuskom Maribellu.

Kehm je za njemački ARD rekla: "Nisam liječnik, ali postoji razlika između biti budan i biti svjestan, potonje znači da je sposoban komunicirati s okolinom. Ne želim ulaziti u detalje iz poštovanja prema obitelji, ali nemam sumnje u sposobnost liječnika koji brinu za Michaela. Oni su stručnjaci u svojim područjima".

O prognozama nije željela nagađati.

Obitelj unesrećenog bivšeg višestrukog prvaka svijeta iz dana u dan još uvijek prima poruke podrške iz svih krajeva svijeta, a s početkom nove F1 sezone i vozači koriste svaku priliku da iskažu poštovanje velikanu.

Predsjednik FIA-e Jean Todt novinarima je rekao: "Često posjetim Michaela. Još uvijek se bori za život, ništa se ne može predvidjeti. Svi se nadamo i molimo da će se oporaviti. Velika je to tragedija".

 

(index.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook