IZ SUDSKE POLICIJE FBiH PORUČILI

Intenzivno tragamo za odbjeglim Nerminom Burekovićem Njonjom!

Arhiva10.04.14, 16:26h

Policija nastavlja opsežnu potragu za osuđenikom Nerminom Burekovićem Njonjom, iz Zenice, koji je danas u 10.50 sati pobjegao tokom transporta na lokalitetu naselja Blatuša

sudska policijaPolicija nastavlja opsežnu potragu za osuđenikom Nerminom Burekovićem Njonjom, iz Zenice, koji je danas u 10.50 sati pobjegao tokom transporta na lokalitetu naselja Blatuša.

Kako je Agenciji  FENA kazao glavni zapovjednik Sudske policije Federacije BiH Edin Vehabović, angažirane su dodatne snage Sudske policije koje zajedno s pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona intenzivno tragaju za odbjeglim osuđenikom.

Dodao je da se, istovremeno, vrši i uviđaj činjeničnog stanja radi eventualnog utvrđivanja odgovornosti službenika Sudske policije, te da će više detalja u vezi s ovim slučajem biti poznato nakon okončanja istrage.

Kako je u međuvremenu saopćeno iz Sudske policije FBiH, osuđena osoba inicijala B.N. je danas na području Zenice  pobjegla prilikom sprovođenja koje su službenim vozilom vršili službenici Sudske policije Federacije BiH.

Nadalje se navodi da se B.N. nalazio na izdržavanju kazne zatvora u Kazneno-popravnom zavodu Mostar, odakle je doveden radi prisustva na glavnom pretresu koji se protiv njega vodi u Općinskom sudu u Zenici.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook