DEPO ARHIV/ LJEPŠA STRANA BH. POLITIČARA (IV)

Skrivene dame naše politike: Ko voli plavuše, a kome su draže crnke?!

Arhiva11.04.14, 11:54h

Četvrtim i posljednim nastavkom DEPO Arhiv završava priču o ljepšoj strani bh. političara, do nekog novog vremena, kada se na bh. političkoj sceni (možda) pojave nova lica... Do tada vam predstavljamo suprugu Hadžić, Ivanić, Tadić i Raguž

Alma i Damir Hadžić

ALMA HADŽIĆ

Supruga ministra prometa i komunikacija BiH Alma Hadžić nije nepoznata bh. javnosti, a pogotovo ne sarajevskoj. Dugogodišnja je uposlenica Press centra Sarajevo Film Festivala i jedna od glavnih organizatora najatraktivnijeg kulturnog događaja u regionu. S te strane, i ona sama je na neki način javna ličnost, pa se bračni par Hadžić često i nemilosrdno nalazi pod lupom uvijek kritične bh. javnosti.

No, na meti medija supruga Damira Hadžića najžešće se našla krajem 2012. godine, usred prašine koja se podigla zbog velikog sarajevskog koncerta 'kontraverzne' folk zvijezde iz Srbije, Ace Lukasa, i zahtjeva Udruženja boraca 'Patriotska liga' da se koncert ne održi.

Koncert u Sarajevu organizovala je agencija 'Energy Group', a Alma se pominjala kao posrednik u dogovorima i kao osoba čije su 'veze' omogućile najam sarajevske Zetre za popularnog pjevača po iznimno povoljnim uvjetima. Šta je od svega bilo istina, a šta laž, nakon Lukasovog gostovanja u glavnom bh. gradu više niko nije pominjao - Zetra je, naravno, bila dupke puna, a organizatori su zadovoljno trljali ruke dobro obavljenim poslom.

Daliborka Tadić

Jedna od rijetkih javnih fotografija doktorice Daliborke Tadić, snimljena prije tri godine na stručnom predavanju tokom godišnje skupštine Udruženja oboljelih od multiple skleroze u  Republici Srpskoj.

Svjesna zlonamjerne sarajevske čaršije, Alma Hadžić ne pojavljuje se mnogo u javnosti, a kao majka troje djece za to nema ni previše vremena. Alma i Damir imaju dvoje djevojčice, Farah i Zanu, i sina Danisa.   

DALIBORKA TADIĆ

Supruga potpredsjednika SDS-a, Daliborka Tadić iznimno je obrazovana žena, magistar medicine i vrsni neurolog, a zaposlena je u Kliničkom centru Banja Luka. Kao priznati stručnjak na polju dijagnosticiranja i liječenja multiple skleroze, često je angažovana kao gostujući predavač u BiH i regionu, ali i šire.

Međutim, u javnom životu gospođa Tadić gotovo da i ne postoji, taj segment potpuno prepušta svom suprugu, pa je zajedničku fotografiju Daliborke i Ognjena u internetskim arhivama nemoguće naći.

Tadićevi svoju privatnost čuvaju daleko od znatiželje javnosti, no Ognjen je prije nekoliko godina u jednom srbijanskom mediju priznao tek toliko - da mnogo voli plavuše te je tako buknula i ljubav sa Daliborkom.

Kao supruga političara, i Daliborka Tadić se povremeno nađe na meti javnih rasprava, no nikad dalje od forumskih razglabanja, gdje joj se spočitava kako mnogo bolje zarađuje od onoga što pokazuje imovinski karton njenog supruga. Premda, bar prema zinosima iz imovinskog kartona, gospođa Tadić zarađuje i više nego solidno - blizu 3.000 KM mjesečno.

Daliborka i Ognjen imaju dvojicu sinova, Andriju i Jakova.     

gordana i mladen ivanić

Osim što je zaposlena u banci, za Gordanu Ivanić se zna, bar sudeći po podacima iz imovinskih kartona, da sasvim solidno zarađuje, i to oko 2.500 KM mjesečno

GORDANA IVANIĆ

Gordana Ivanić, supruga Mladena Ivanića, predsjednika PDP-a, po zanimanju je ekonomistica. Zaposlena je u Komercijalnoj banci na platnom prometu u Banjoj Luci. Ona i Mladen studirali su zajedno i tako su se upoznali.

- Jedan sam od rijetkih političara koji javno priča o svojoj supruzi, jer to obično svi kriju. Mi se znamo još iz studentskih dana - kratko je rekao Ivanić.

No, sama Gordana rijeko govori za medije i predstavlja se u javnosti. A osim što je zaposlena u banci, za Gordanu se zna, bar sudeći po podacima iz imovinskih kartona, da sasvim solidno zarađuje, i to oko 2.500 KM mjesečno.

Gordana i Mladen imaju dvoje djece: sina Vladimira i kćerku Jelenu.

Marina i Martin Raguž

Za suprugu predsjednika HDZ-a 1990, Marinu Raguž, jedno je sigurno - porodični je tip i obožava puno djece. Rodila ih je čak četvero: dvije kćerke, Martinu i Mariju-Katerinu, i dva sina, Roberta i Marka-Leonarda.

MARINA RAGUŽ:

Za suprugu predsjednika HDZ-a 1990, Marinu Raguž, jedno je sigurno - porodični je tip i obožava puno djece. Rodila ih je čak četvero: dvije kćerke, Martinu i Mariju-Katerinu, i dva sina, Roberta i Marka-Leonarda.

I premda nije tip koji se sa suprugom voli pojavljivati na raznim zvaničnim događajima, velika obitelj Raguž često se može sresti u javnosti, ali u opuštenoj šetnji mimo političnih aktivnosti glave porodice.

Martin i Marina posjeduju nekoliko nekretnina, od toga supruga ima svoj stan, vikendicu u Hrvatskoj, te finu ušteđevinu na svom bankovnom računu.

Po zanimanju je diplomirani ekonomista, a zaposlena je u Upravi za indirektno oporezivanje BiH.

I to je sve što je o skromnoj Marini Raguž dostupno oku javnosti.

porodica Raguž

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa/dg)

 

 

 

 

 

 



Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook