NAKON MASOVNE ZARAZE SALMONELOM USTANOVLJENO

U dječjem vrtiću posluživali meso s lažnim deklaracijama i pokvarena jaja!

Arhiva10.04.14, 10:06h

Tokom istrage pronađene su nepotpune deklaracije za meso, ali i neispravna deklaracija za jaja

meso naslovnaNakon masovne zaraze salmonelom u dječjem vrtiću u srpskom Valjevu, pokrenuta je istraga kako bi se utvrdio uzrok zaraze.

Uspostavilo se kako je 45 mališana zaraženo zbog konzumacije mesa i jaja s lažnim i neispravnim deklaracijama.

Tijekom istrage pronađene su nepotpune deklaracije za meso, ali i neispravna deklaracija za jaja, piše Blic. Otkriveno je kako su krivci za salmonelu dvije lokalne trgovine koje su opskrbljivale vrtić.

Veterinarska inspekcija dostavila je Gradskom vijeću izvještaj u kojem navodi da su deklaracije za meso, koje je predškolcima posluženo 18, 19. i 20. ožujka, kada se pretpostavlja da je došlo do zaraze, bile nepotpune.

''Utvrđeno je i da sporna trgovina nema odobrenje za djelatnost rezanja mesa i izrade poluproizvoda od njega, a vrtićima je također prodano mljeveno meso koje se koristilo za pripremu umaka "bolognese". Uočene su nepravilnosti kod pilećeg mesa jer na deklaraciji datum proizvodnje nije odgovarao zatečenom stanju'', stoji u izvješću.

Gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić poručio je da će krivci biti kažnjeni.

''Ključna stvar je otkriti kako je došlo do zaraze te eliminirati mogućnost da se salmonela ponovi'', rekao je gradonačelnik.

 

(blic.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook