VIDEO/ IMAM ZGROZIO JAVNOST

'Djevojčice od šest godina mogu da budu seksi, pa trebaju da se pokriju pred svojim očevima'

Arhiva09.04.14, 14:23h

Govoreći o odnosu prema djeci, imam je konstatovao da djeca do četvrte godine nemaju seksualnost u pojavi, nose pelene... Međutim, od četvrte godine, situacija se mijenja

imam - pokrivanje djevojčicaDjevojčice stare šest-sedam godina mogu da izgledaju seksi, čak i sopstvenim očevima, pa treba da se oblače tako da prekrivaju cijelo tijelo, izjavio je na muslimanskoj internet televiziji Huda jedan imam.

Govoreći o odnosu prema djeci, imam je konstatovao da djeca do četvrte godine nemaju seksualnost u pojavi, nose pelene i tako.

Međutim, od četvrte godine, situacija se mijenja; "djeca dobijaju obličje koje ni roditelji ne treba da zagledaju - govorim o intimnim dijelovima i pozadini", govori imam.

"Ponekad djeca stara 6, 7 godina već izgledaju zrelije i počinju da razumiju. Djevojčica počinje da biva lijepa i počinju da je žele. U tom slučaju s njom treba postupati kao da je dosegla pubertet, što znači da ne treba da joj se vidi nijedan dio tijela. Čak i da vam je kćerka. Dakle, granica je kad dijete počne da razumijeva i da pokazuje znake zrelosti", zaključuje imam.

(Kurir-info.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook