NOVI TRENER FK SARAJEVO LJUPKO PETROVIĆ

Igračima ću reći da više nemaju pravo na kiks!

Arhiva08.04.14, 21:50h

Odgovarajući na novinarsko pitanje o tome da li Sarajevo može biti šampion, Ljubomir Ljupko Petrović, novi trener FK Sarajevo, kazao da je malo teža situacija, ali da je fudbal jedno veliko čudo i da se dešavaju neočekivani rezultati

ljupko petrovic

Igračima ću sutra da kažem da više nemaju pravo na kiks, da su dužni kad izađu na teren da tamo ostave srce i daju sve što mogu, kazao je za Anadolu Agency (AA) Ljubomir Ljupko Petrović, novi trener FK Sarajevo.

"Moram da kažem da sam prihvatio ponudu Sarajeva prije svega radi toga što je FK Sarajevo za mene kroz sve ove godine bio veliki klub i smatram da je i danas na toj poziciji. Štaviše, ja ne znam da li postoji trener s prostora bivše Jugoslavije koji ne bi hteo da trenira FK Sarajevo", pojasnio je Petrović.

Kako kaže, možda je imao i poseban motiv za to, jer je rođen u Bosni, tu je živio do prvog razreda srednje škole.

"Priželjkivao sam ovakvu situaciju i eto desila se. Moram da kažem da je trenutak veoma težak, nije lagan i mislim da imam toliko snage i moći, naravno zajedno sa svim ljudima iz kluba, da završimo ovu sezonu onako kako treba, a to bi bilo da, prije svega, izađemo u Evropu, da obezbijedimo evropski plasman i pokušaj da se uzme kup u državi", kazao je Petrović.

Prema njegovim riječima, igračima će sutra reći da više nemaju pravo na kiks, da su dužni kad izađu na teren da tamo ostave srce i daju sve što mogu.

"Pa ako baš rezultat ne dođe, sigurno ćemo i mi svi lakše oprostiti neki neuspjeh. Ja očekujem da će oni dati sve od sebe, da nećemo više dozvoliti nijedan kiks do kraja sezone", dodao je Petrović.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o tome da li Sarajevo može biti šampion, on je kazao da je malo teža situacija, ali da je fudbal jedno veliko čudo i da se dešavaju neočekivani rezultati.

"Fudbal je na neki način i đavolja igra, jer ja sam to jako dobro osjetio. Može se sve očekivati", pojasnio je Petrović.

Za FK Sarajevo je kazao da je Sarajevo klub sa tradicijom koja se poštuje.

Abdulah Ibraković, sportski direktor FK Sarajevo kazao je za AA da je dogovor postignut na godinu i po dana.

"Sada su naša očekivanja, prije svega, da unaprijedimo ligu. Naravno da je težak momenat i on prihvata FK Sarajevo, tačnije prvi tim. Pet utakmica u prvenstvu, jedna u kupu i to uzvratna u kojoj imamo pozitivan rezultat. Trener je svjestan situacije u koju je ušao. Međutim, vjeruje u sebe, svoj kvalitet i kvalitet našeg tima", pojasnio je Ibraković.

Kako je kazao, u ovom momentu čitavom klubu nedostaje rezultat.

Podsjetimo, Upravni odbor FK Sarajevo u ponedjeljak navečer donio je  odluku o raskidu saradnje s Robertom Jarnijem, uz obrazloženje da hrvatski stručnjak nije ispunio očekivanja. Jarni je Sarajevo vodio u devet kup i prvenstvenih utakmica, u kojima je zabilježio tek dvije pobjede.

Do kraja bh. prvenstva ostalo je još pet kola, a FK Sarajevo trenutno zauzima četvrtu poziciju s 45 bodova, četiri manje od vodećeg Zrinjskog i drugoplasiranog Željezničara. U Kupu BiH, FK Sarajevo očekuje revanš meč polufinala protiv Zrinjskog u Mostaru 16. aprila (prvi susret završen 0:0).

(Anadolija/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook