PILA SAMO SOKOVE

Stroge dijete uzrokovale smrt Peaches Geldof?

Arhiva08.04.14, 18:16h

Ekstremne i stroge dijete mogle bi biti uzrok smrti Peaches Geldof koja je jučer pronađena mrtva

peaches geldof sok

Ekstremne i stroge dijete mogle bi biti uzrok smrti Peaches Geldof koja je jučer pronađena mrtva.

Policija je potvrdila da u njezinom domu nisu pronašli droge ili oproštajno pismo koje bi ukazivalo na eventualno samoubistvo ubog čega se smatra da se vjerovatno radilo o prirodnoj smrti.

Strani mediji raspisali su se o prehrambenim navikama mlade Peaches koja nikada nije krila svoju želju da bude jako mršava.

U intervjuu za magazin OK svojedobno je priznala da drži ekstremne dijete tokom kojih pije samo sokove i zahvaljujući njima u četiri sedmice gubi pet kila. "Pravim sokove od povrća. Pijem ih tri puta dnevno. Odvratno je. To radim otprilike mjesec dana. Nemam snagu volje, ali znam da ovo moram napraviti kako bih izgubila tih pet kila viška. Kad ih izgubim, onda poludim za čipsom", ispričala je.

Nakon nekoliko takvih intervjua u kojima je opisala svoje dijete stručnjaci su je javno upozoravali na nuspojave, prenosi New York Post. "Riskira abnormalnosti kod elektrolita koje bi je mogle dovesti do zastoja srca. Brze dijete poput ovih oslabljuju mišiće i uništavaju unutarnje organe. To ubija anoreksičare", poručila joj je Cath Collins iz udruge "British Dietetic Association".

Kada su osvanule fotografije na kojima je izgledala izgladnjelo, Peaches je svojim zabrinutim fanovima na Twitteru poručila da ne brinu. "Onima koji mi govore da izgledam mršavo i da moram nešto pojesti - uvjeravam vas da sam samo prestala jesti gluposti. Još uvijek jedem kao konj", napisala je.

Mnogo puta priznala je kako je svjesna pritiska da ostane mršava pod svijetlima reflektora. "Ponekad je teško. Otvoriš magazine i cure su mršave kao čačkalice i još ih se fotošopira do razine ludosti", ispričala je Peaches.

U sljedećih nekoliko dana biti će izvršena autopsija i mrtvozornici će potvrditi jesu dijete uistinu uzrokovale njezinu iznenadnu smrt. 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook