SLAVNI OLIMPIJAC NA SUĐENJU

Pistorius o Reevi: Volio sam je jako, čak i više nego ona mene

Arhiva08.04.14, 14:06h

Priznao je krivicu, ali tvrdi da je mislio da je uljez. Tužiteljstvo nije uvjereno u tu priču

Oscar Pistorius u sudniciNa drugom danu svjedočenja atletska zvijezda Oscar Pistorius objašnjavao je poruke koje su razmijenjivali on i Reeva Steenkamp koju je ubio prije godinu dana.

- Jako sam volio Reevu. Mislim da sam ja nju volio više nego ona mene, rekao je Oscar Pistorius na suđenju u Pretoriji u utorak. Optužen je da je ubio svoju djevojku na Valentinovo prošle godine. Priznao je krivicu, ali tvrdi da je mislio da je uljez. Tužiteljstvo nije uvjereno u tu priču.

Izvinio je kako su se nakon šest dana poznanstva počeli čuti svakodnevno. Oboje su izašli iz dugih teških veza i to im je bilo zajedničko.

'Ja sam djevojka na koju pukneš i čiji te glas živcira'

- Ja sam djevojka u koju su se zaljubio, ali ja sam i djevojka na koju pukneš i čiji glas i naglasak te živcira - pisalo je u jednoj poruci koja je pročitana na sudu, a Pistorius je objasnio kako je to bilo napisano 'lošeg dana'. Ipak, takvih poruka je bilo dosta. U jednoj piše kako se često otresa na nju, a u drugoj kako ga se Reeva boji.

'Dajem sve od sebe da ti udovoljim'

- Držim da sam dama, ali večeras se tako ne osjećam iako dajem sve od sebe da ti udovoljim - napisala je. Objašnjavajući njene riječi, Oscar Pistorius govorio je drhtavim glasom na rubu suza.

Bilo je i toplih i emotivnih poruka prema kojima se vidi koliko ga je voljela. Često su razgovarali o stresu, a Pistorius je objasnio kako se to ticalo financija.

Čitao je poruke i brisao suze

Atletičar je ispričao i kako je prekinuo s bivšom djevojkom jer ga je prevarila s nekim dok je bio na Olimpijadi. Reeva i on razgovarali su o tome kako će izgledati kada se skupa pojave na dodjeli sportskih nagrada, jer je nedugo prije toga snimljen s bivšom na Sejšelima.

Oscar je čitajući poruke brisao suze.

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook