VREMENSKA PROGNOZA

Danas u BiH sunčano, temperature od 17 do 25 stepeni

Arhiva08.04.14, 09:00h

U večernjim satima, sa utorka na srijedu, sa sjeverozapada očekuje se naoblačenje i kiša. Vjetar slab do umjeren jugozapadnog smjera

Sunčana nedjelja u Sarajevu, foto: Anadolija
Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

U večernjim satima, sa utorka na srijedu, sa sjeverozapada očekuje se naoblačenje i kiša. Vjetar slab do umjeren jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 17 do 25 stepeni.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U večernjim satima očekuje se povećanje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 21 stepen.

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 08 sati: Sokolac -1 stepen, Bjelašnica i Kupres 0, Bugojno 1, Drvar 3, Livno 4, Sarajevo i Zenica 5, Bihać, Goražde, Ivan-sedlo, Sanski Most i Tuzla 6, Bijeljina 7, Banja Luka, Doboj, Prijedor i Zvornik 8, Stolac 10, Gradačac i Mostar 12, Neum i Trebinje 13 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook