'EKO ŽIVOT'/OVLAŠTENI BH. OPERATER SISTEMA ZA POSTUPANJE SA AMBALAŽNIM OTPADOM

Za život u boji prirode...

Arhiva07.04.14, 14:08h

Ovaj operater za postupanje ambalažom i ambalažnim opadom djelovat će sa ciljem društveno odgovornog ispunjenja zakonskih obaveza za reciklažu i iskorištenje ambalažnog otpada u Federacji BiH

eko život„Eko život“ d.o.o Tuzla, novi ovlašteni bh. operater sistema za postupanje amabalažnim otpadom, počinje sa svojim operativnim radom.

Dobijanjem dozvole od strane Ministarstva za okoliš i turizam FBiH stvorili su se uslovi da „Eko život“, neprofitno privredno društvo koje okuplja grupa bh. proizvođača amblaže, punilaca, uvoznika, distributera i trgovaca djeluje u skladu sa najboljim EU praksama u ovoj oblasti sa ciljem afirmacije odgovornih privrednih aktivnosti, ali i postizanja najviših ekoloških standarda u FBiH. Ovaj operater za postupanje ambalažom i ambalažnim opadom djelovat će sa ciljem društveno odgovornog ispunjenja zakonskih obaveza za reciklažu i iskorištenje ambalažnog otpada u Federacji BiH.

Osnivači „Eko život“-a su: Bingo d.o.o, Menprom d.o.o, Tesco d.o.o, Dino Kafa d.o.o, Dramar-ing d.o.o., Bony d.o.o i Majevica d.d, dok su partneri u ekonomski i ekološki odgovornom postupanju sa ambalažnim otpadom mnogi drugi veliki proizvođači, uvoznici, punioci, distributeri i trgovci.

Osnovni poslovi ovlaštenog operatera sistema bit će briga i preuzimanje komunalnog ambalažnog otpada ali i ambalažnog otpada svih drugih korisnika koji nije komunalni otpad, selektivno razdvajanje otpada, recikaža opada, kao i opremanje otpada koji ima opasne ili onečišćene tvari inostranim reciklažerima.

Istovremeno, „Eko život“ će raditi na prevenciji u zaštiti prirode i ekoresursa BiH, na razvijanju potencijala i resura za reciklažu i ponovno korištenje ambažanog otpada, kao i isticanju i promociji opće društvne i građanske svijeti o značaju ekološki osvještenog djelovanja u BiH.

Slogan pod koji će djelovati ovaj operater je – Za život u boji prirode.

Zvanično predstavljanje rada ovoga operatera i pres konferencija zakazana je za srijedu, 9. aprila u Tuzli, sa početkom u 13 sati na adresi Bosanska Poljana bb (Zgrada uprave „Bingo“ d.o.o.) .

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook