AUSTRALIJSKI BROD SIGNAL PRONAŠAO DVA PUTA

Potraga za malezijskim avionom na najboljem tragu do sada

Arhiva07.04.14, 09:10h

Signal je otkriven u dva navrata, a prvi put je trajao duže od 2 sata i 10 minuta. Drugi put je trajao 13 minuta prije nego što je izgubljen. Signal je otkriven na području gdje je dubina oko 4.500 metara

potraga za malezijskim avionomAustralijski brod koji traga za nestalim avionom Malaysia Airlinesa otkrio je signal koji odgovara signalu koju odašilju crne kutije iz aviona, javlja Anadolu Agency.

Brod australijske vojske "Ocean Shield" signal je pronašao dva puta, saopćili su australijski zvaničnici. Komandant zračnih snaga Angus Houston je kazao kako je "ovo najviše obećavajući trag do sada". Dodao je kako je potrebno još informacija te da avion nije pronađen još uvijek.

Signal je otkriven u dva navrata, a prvi put je trajao duže od 2 sata i 10 minuta. Drugi put je trajao 13 minuta prije nego što je izgubljen. Signal je otkriven na području gdje je dubina oko 4.500 metara.

Avion koji je prevozio 239 ljudi, na letu iz Kuala Lumpura do Pekinga, nestao je 8. marta. Malezijski zvaničnici su rekli kako vjeruju da je pao u južnim vodama Indijskog okeana.

(AA/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook