FOTO/ UMJESTO ROĐENDANSKE VOŽNJE, DOŠLI NA PROTESTE

I bajkeri 'Rajvosa MC' u Nedžarićima tražili pravdu za Havu Dovadžija

Arhiva06.04.14, 14:59h

Članovi Moto kluba "Rajvosa MC" danas su se pridružili ogorčenim građanima Sarajeva i bili dio protesta u Nedžarićima

pravda za Havu Dovadžija/Foto: DEPO PortalČlanovi Moto kluba "Rajvosa MC" danas su se pridružili ogorčenim građanima Sarajeva i bili dio protesta u Nedžarićima.

Inače, članovi i mnogobrojni prijatelji "Rajvosa MC" sinoć su u klubu AG na Arhitektonskom fakultetu proslavili rođendan

Moto klub “Rajvosa MC” slavi isti dan rođendan baš kao i grad Sarajevo. Klub u Sarajevu djeluje već 16 godina i nosi ime Sarajeva, ili kako se na šatro jeziku kaže Rajvosa.

Sinoć su bili prisutni bajkeri iz oba entiteta i Brčko Distrikta. Nešo Kovač, stari bajker i oranizator ovoga rođendana kazao je da bajkeri ne pitaju za ime, nacionalnost ili vjeru.

Inače, svake godine se obilježava dan moto kluba “Rajvosa MC. Ono što karakterizira ovu grupaciju jesu druženja uz roštilj i pića, obiteljski skupovi u kojima uživaju svi.

- Naš klub ima i dva pobratimska kluba. Respektirani smo od klubova iz bivše Jugoslavije. Biti bajker je samo to, biti bajker. Volimo slobodu ceste, slobodu života i volimo pomagati ljudima. Pravi bajker, član našeg kluba se postaje nakon tri godine neke vrste testa. Mi bajkeri ćemo jedan za drugog ako treba i krv dati a novi član treba da se dokaže da budemo sigurni u njega, rekao je bajker Nešo Kovač.

Za dobru svirku sinoć bio je zadužen press-rock band KABLOVI predvođen novinarom, književnikom Ahmedom Burićem Buretom.

Bajkeri danas neće polagati cvijeće, ali će zato napraviti jedan krug po gradu i na taj način obilježiti svoj i rođendan grada.

(Fena/DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook