POTRAGA ZA CRNOM KUTIJOM

Bliži li se kraj misterije nestalog aviona? Otkriven signal u Indijskom okeanu

Arhiva05.04.14, 14:30h

Kineski patrolni brod otkrio je signal frekvencije 37.5 kHz-a na jugu Indijskog okeana, što bi moglo odgovarati jačini signala crne kutije nestalog aviona, izvjestila je kineska obavještajna agencija Xinhua

potraga za malezijskim avionomNakon gotovo mjesec dana duge potrage za nestalim malezijskim avionom, Kina je uočila signal frekvencije od 37.5kHz-a.

Kineski patrolni brod otkrio je signal frekvencije 37.5 kHz-a na jugu Indijskog okeana, što bi moglo odgovarati jačini signala crne kutije nestalog aviona, izvjestila je kineska obavještajna agencija Xinhua.

Deseci brodova i zrakoplova pridružili su se potrazi i operacija je ušla u svoju najintenzivniju fazu budući da će se uskoro istrošiti baterija koja omogućuje emitiranje signala crne kutije, no zasad nema dokaza da je taj signal povezan s nestalim MH370.

Gotovo mjesec dana od nestanka malezijskog aviona MH370, potraga nije dala nikakve konkretne rezulate, zbog toga što je područje potrage izuzetno veliko, no malezijske vlasti ne odustaju u naumu da pronađu taj zrakoplov.

Malezija je formirala tri odbora ne bi li što prije pronašli nestali zrakoplov, rekao je malezijski ministar prometa Hishammuddin Hussein.

'Jedan od odbora ima zaduženje biti s porodicama nestalih putnika, drugi će nadgledati istražni tim, a treći odbor zadužen je za raspoređivanje istraživačkih trupa', dodao je Hussein.

(Dnevnik.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook