VUČUREVIĆ TRAŽI ZAŠTITU

'Iskopaćeš porodicu': Gradonačelnik Trebinja zbog prijetnji prijavio policiji predsjednika Gradskog odbora SNSD-a

Arhiva05.04.14, 14:52h

Tražim od vas da preduzmete mjere zaštite prije svega nad mojim djetetom, a samim tim i moje porodice. O ovom pismu obavjestiću sve domaće i međunarodne bezbjedonosne institucije i predstavništva, naveo je Vučurević u pismu

slavko vučurevićGradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević uputio je danas pismo Centru javne bezbjednosti Trebinje u kome se traži da policija preduzme mjere zaštite zbog, kako je naveo, prijetnji koje je mu je jučer predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Luka Petrović uputio na sjednici Skupštine grada.

U pismu je Vučurević naveo da mu je "na jučerašnjoj sjednici Gradske skupštine, odbornik SNSD-a i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Luka Petrović uputio otvorene prijetnje riječima: "Iskopaćeš porodicu” i “Zapamtićeš me”.

- S obzirom da su jučer osvanuli leci s likom mene i mog maloljetnog djeteta koji praktično pozivaju na linč, moram da istaknem da je moje dijete, koje pohađa peti razred osnovne škole, već duže vrijeme izloženo maltretiranju od strane starijih učenika, koji pohađaju osmi ili deveti razred, čiji su roditelji po mojim saznanjima članovi SNSD-a, a koji su sigurno poznati i vama kao organima gonjenja. Tražim od vas da preduzmete mjere zaštite prije svega nad mojim djetetom, a samim tim i moje porodice. O ovom pismu obavjestiću sve domaće i međunarodne bezbjedonosne institucije i predstavništva - naveo je Vučurević.

Prethodno je iz gradske uprave u Trebinju saopćeno također da je novoizabrani predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Luka Petrović, nakon rasprave i upozorenja gradonačelnika Trebinja o nedoličnom ponašanju aktuelne republičke vlasti i predsjednika Milorada Dodika, uputio otvorenu prijetnju gradonačelniku Trebinja, Slavku Vučureviću i njegovoj porodici.

Nakon burne sjednice istaknuto je da je ovakva reakcija Petrovića posljedica otvorenog prijedloga gradonačelnika Trebinja da svi funkcioneri SNSD-a koji vrše funkcije u energosektoru i koji su zaposlili članove svojih porodica danas javno ustupe radna mjesta za djecu iz kategorije porodica palih boraca.

Odbornici SNSD-a su na to reagovali napuštanjem sjednice Skupštine i najavili tužbe.

I Partija demokratskog progresa saopćila je da najoštrije osuđuje, kako su saopćili, posljednje napade i prijetnje prvog čovjeka SNSD-a u Trebinju Luke Petrovića na gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića, „koji pored političke dobijaju ozbiljnu bezbjedonosno-prijeteću dimenziju s ciljem pozivanja na linč ne samo Vučurevića nego i njegove porodice“.

Iz ove stranke je saopćeno da je „jutrošnje pojavljivanje letaka u kojima se na brutalan i neljudski način pominje Vučurevićev 9-godišnji sin predstavlja nastavak necivilizovanog i organizovanog djelovanja protiv političkih neistomišljenika pa i njihovih porodica i maloljetne djece što je pokazatelj da pojedini predstavnici aktuelnog režima u RS ne prezaju i od podstrekavanja na linč i likvidacije“.

PDP očekuje da policija i MUP RS pod hitno reaguje i ispita poslednja dešavanja i iskazane otvorene prijetnje prema gradonačelniku Trebinja i njegovoj porodici.

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook