ŠOKANTNA TAJNA SJEVERNE KOREJE

Kim Jong-Un će ubiti 200 političara da sakrije mračnu istinu?

Arhiva04.04.14, 11:04h

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un možda ipak nije legitimni nasljednik na čelu komunističke države, stoga planira likvidirati neke od najistaknutijih političkih figura u toj izoliranoj zemlji

Kim Jong UnSjevernokorejski vođa Kim Jong-un možda ipak nije legitimni nasljednik na čelu komunističke države, stoga planira likvidirati neke od najistaknutijih političkih figura u toj izoliranoj zemlji.

Oko 200 političara u Pyongyangu moglo bi se naći na nišanu vrhovnog vođe zbog svoje odanosti njegovom tetku Jang Song-taeku, kojeg je Jong-un pogubio prošle godine.

Choe Ryong-Hae, trenutno čelnik moćnog Politbiroa i politički zapovjednik sjevernokorejske narodne armije, izdvojen je kao glavna potencijalna meta u toj čistci.

Naime, novi dokazi iz 1930.-ih ukazuju da je upravo otac Kim-Jong-unovog tetka vodio napad na Japance, a ne Kim-Jong-unov djed.

Upravo zbog te povijesne pobjede Kim Jong-unova obitelj postala je vladajuća u Sjevernoj Koreji. Zahvaljujući njoj Sjeverna Koreja je uspjela izbaviti dio Korejskog poluotoka od japanske okupacije. Kim Jong-Unov djed, Kim Il-Sung, u službeno dokumentiranoj sjevernokorejskoj povijesti navodi se kao vođa napada na japansku bazu u gradu Ponchonbou 1937. godine, a time je opravdavao svoje pravo na vlast.

To nije prvi put da Sjeverna Koreja želi promijeniti povijest.

Djecu u školama uče da je Korejski rat 1950. započeo invazijom Južne Koreje, i da je Kim Jong-il rođen u brvnari na obroncima planine Paektu, dok povjesničari tvrde da je preminuli Dragi vođa ustvari rođen u izbjegličkom logoru u Sovjetskom Savezu.

Sada, nova izvješća ukazuju da je otac čelnika Politbiroa Choe Ryong-Haea, Choe Hyon, heroj koji je zapravo vodio napad na Japance, a ne Kim jong-unov djed.

- Nešto više od stotinu vojnika pod vodstvom komunističkog bandita Choe Hyona napalo je Pochonbo - stoji u japanskom izvješću datiranom na 7. lipanj 1937.

Legitimnost vladavine Kim Il-sunga proizašla je iz propagande da je on heroj rata protiv Japanaca, kaže Ken Kato, istraživač i aktivist za ljudska prava.

On tvrdi da su priče dokaz kako su revolucionari ustvari bili banditi koji su u napadu na Pochonbo ubili jednog japanskog poduzetnika i dvogodišnju bebu.

- Palili su škole i krali od sunarodnjaka Korejaca - zaključio je Kato.

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook