OŠTRE REAKCIJE URODILE PLODOM

Hitno uklonjena video igrica 'Srebrenica 95'

Arhiva04.04.14, 11:02h

Britanski mediji jutros su objavili da je Facebook uklonio igricu „Srebrenica 95“ koju su napravili na jednoj grupi, a što je izazvalo buru nezadovoljstva kod građana BiH, prenosi novinska agencija Patria

Counter Strike u SrebreniciBritanski mediji jutros su objavili da  je Facebook uklonio igricu „Srebrenica 95“ koju su napravili na jednoj grupi, a što je izazvalo buru nezadovoljstva kod građana BiH, prenosi novinska agencija Patria.

Naime, na Facebooku je osnovana grupa „Srebrenica 95“ na kojoj se promovirala videoigrica. Riječ je o modu popularnog Counter Strikea, a promijenjene su mape, kao i server. Tvorci ovog moda pristup igrici čak i naplaćuju.

Pripadnici grupe su većinom mladi ljudi s prostora bivše Jugoslavije, a veliki je broj djece koja, očito, nisu svjesna da na ovaj način doprinese negiranju genocida koji se desio u Srebrenici 1995. godine, i na stravičan način učestvuju u degradaciji najvećeg zločina u Evropi nakon Drugog svjetskog rata.

Oštre reakcije udruženja građana i majki Srebrenice očito je urodila polodom te je ova grupa, kao i igrica ekspresno uklonjena.


(Nap.ba/DEPO PORTRAL/BLIN MAGAZIN/aa)

VEZANI TEKST: 'PUCAČKA' VIDEO IGRICA KOJU SU STVORILI KORISNICI: Strahota: Napravili verziju 'Counter Strikea' u Srebrenici


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook