ZAHVALA ZA PODRŠKU

I Tihić čestitao pobjedu Erdoganu: Uz vas je i SDA jača

Arhiva03.04.14, 15:34h

Predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić uputio je čestitku premijeru Turske Redžepu Tajipu Erdoanu na pobjedi njegove stranke na lokalnim izborima, prenosi zvanična stranica SDA, a javlja bh. novinska agencija Patria (NAP)

Sulejman Tihić novaPredsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić uputio je čestitku premijeru Turske Redžepu Tajipu Erdoanu na pobjedi njegove stranke na lokalnim izborima, prenosi zvanična stranica SDA, a javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

- U povodu ubjedljive i u aktualnom trenutku neprocjenjivo važne pobjede AK partije na lokalnim izborima u Republici Turskoj, Vama, članstvu i simpatizerima AK partije, kao i bratskom narodu Republike Turske čestitam u svoje i u ime SDA – naveo je Tihić.

Čelnik SDA Tihić se već sedmicama nalazi na liječenju, i rijetko se pojavljuje u javnosti, te je Tihićeva čestitka, iako upućena prije dva dana prošla gotovo nezapaženo. Poslove u stranci obavlja njegov zamjenik Bakir Izetbegović koji je također čestitao Erdoanu.

- Vaša dosljednost i bezrezervna predanost u borbi za stabilnost i sveukupni prosperitet Republike Turske dali su rezultate koje niko nikada neće moći osporiti, a to je jaka, stabilna i prosperitetna Republika Turska kojoj danas na tome zavidi cijeli svijet. Mi u Bosni i Hercegovini nismo sumnjali da to cijene i građani Turske te da će i na ovim upravo održanim izborima dati podršku AK partiji i Vama koji ste dokazali i pokazali svoju istinsku opredijeljenost da radite za dobrobit države i naroda, ali i da to možete i znate uraditi – naveo je Tihić.

On se Erdoanu obratio riječima, dragi brate i prijatelju, te mu se zahvalio za „konstantnu podršku koju dajete Bosni i Hercegovini i našem narodu“.

- Saznanje da ste uz nas Vi i Republika Turska – danas respektabilan i nezaobilazan politički i ekonomski faktor u svijetu, daje nam dodatnu snagu i vjeru da istrajemo u borbi za pravdu, stabilnost i prosperitet Bosne i Hercegovine. Sa Republikom Turskom kakva je ona danas i njenom pozicijom u svijetu, sa bezuvjetnom podrškom bratskog turskog naroda, mi i Bosna i Hercegovina znamo da ćemo uspjeti – naveo je Tihić, javlja NAP.

 

(nap.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook