FOTO&VIDEO/ BUJRUM, SVI NA PLENUM

Šta je Dubioza kolektiv danas u centru Sarajeva poručila našim političarima?

Arhiva03.04.14, 15:45h

Podršku demonstracijama u Sarajevu danas su pružili članovi bh. benda 'Dubioza kolektiv' koji su na sarajevskoj Ferhadiji odsvirali nekoliko svojih, prepoznatljivih pjesama

Koncert benda Dubioza kolektiv u centru Sarajeva/ Foto: DEPO PortalFoto: DEPO PORTAL

Podršku demonstracijama u Sarajevu danas su pružili članovi bh. benda ''Dubioza kolektiv'' koji su na sarajevskoj Ferhadiji odsvirali nekoliko svojih, prepoznatljivih pjesama.

Nastupu su se pridružili demonstranti koji su se u 12.00 sati okupili na trotoaru preko puta zgrade Predsjedništva BiH i veći broj prolaznika.

Član benda Brano Jakubović je kazao da su nastupi ovog tipa način na koji bend pruža podršku plenumima i demonstrantima da istraju u svojim ciljevima.

Dodao je da su otkazali komercijalne nastupe.

Naveo je da je plenum napravio ono što je trebao te da je na političarima da li će te zahtjeve ispoštovati.

- Dva mjeseca je prošlo i političari za koji dan trebaju da se izjasne o zahtjevima, vidjet ćemo koliko su uradili. Ukidanjem prava na korištenje prostora u Domu mladih najavili su koliko ih sve to zanima - istaknuo je Jakubović.

Po njegovom mišljenju JMBG protesti su bili prvi udar, 7. februara drugi.

- U jednom trenutku će svi milioni doći na naplatu i kada ne bude plaće za policiju, doktore... desit će se sljedeći udar i na ulice će izaći i bijeli i plavi mantili - kazao je.

Protesti preko puta Predsjedništva traju i dalje, a skup osigurava nekoliko policijaca. Plenum građana i građanki Sarajeva planiran je u 17.30 sati.

(Fena/dh/Foto: Nina Novaković)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook